Nya direktflyg Málaga – New York

United Airlines första plan kommer att landa på Costa del Sols flygplats på torsdag den 1 juni efter en resa på 7 timmar och 40 minuter.

United Airlines Boeing 757-200
United Airlines Boeing 757-200.

Planet landar i gryningen klockan 07:35 den 1 juni som första flyget New York/Newark – Málaga. I motsatt riktning lämnar planet Málaga den 2 juni klockan 09:40 med beräknad ankomsttid i New York 12:15. Returresan beräknas då ta åtta timmar och 35 minuter.

Därmed återställs den direktlinje mellan Andalusien och USA som försvann 2019, med tre flygningar i veckan åt varje håll. Trafiken kommer att upprätthållas med flygplan av typen Boeing 757-200 med totalt 169 platser. Med 16 platser United Polaris SM (sovsäten) i businessklass. Samt 153 platser i ekonomiklass, inklusive 45 platser Plus SM (extra benutrymme och mer personligt utrymme).

Enligt data från Europa Press är United Polaris SM businessklass en upplevelse som: Prioriterar avkoppling och komfort, med kvalitetsmåltider ombord, förstklassiga Sunday Riley-resepaket och sovsäten. Dessa platser är redan fullbokade på de två första flygen. I Ekonomi Plus SM och Ekonomi finns det mindre än en tredjedel av platserna fortfarande tillgängliga. Med 27 platser på flyget som avgår från New York och 57 på returflyget.

United Polaris SM businessklass
United Polaris SM businessklass

Denna nya flygning läggs till Uniteds befintliga dagliga nonstop-tjänst året runt från Madrid och Barcelona till New York/Newark. Säsongstrafik från Madrid och Barcelona till Washington Dulles, och från Teneriffa och Palma de Mallorca till New York/Newark. Samt säsongstrafiken från Barcelona till Chicago O’Hare, som började den 26 maj.

United Airlines flyger från 5 städer i Spanien

United är verksamt i totalt fem städer i Spanien, där det har funnits sedan 1991. Detta är mer än något annat amerikanskt flygbolag och kommer att vara det enda amerikanska flygbolaget som verkar i Málaga, Teneriffa och Palma de Mallorca.

Likaså inkluderar flygbolagets sommartidtabell för 2023 även nya flyg till tre städer: Málaga, Stockholm och Dubai (Förenade Arabemiraten). Samt sex ytterligare direktflyg till några av de mest populära destinationerna i Europa: Rom, Paris, Barcelona, London, Berlin och Shannon (Irland).

Totalt flyger United till 37 städer i Europa, Afrika och Mellanöstern denna sommar, fler destinationer än alla andra amerikanska flygbolag tillsammans, enligt flygbolaget.

Mer information i vår artikel från den 25 april:
Nya direktflyg mellan Spanien och USA.

Se hur United Airlines planerar sina flygningar:


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …