Direktflygen Málaga – New York, tredubblas

United Airlines har valt Costa del Sol som det enda semestermålet i Spanien dit de kommer att flyga dagligen under högsäsongen 2024.

United Airlines, Málaga – New York.
Boeing 757-200.

För en vecka sedan skrev vi en artikel om att United Airlines skulle ha direktflyg mellan Málaga och New York också under 2024. Men då var deras tankar att de skulle flyga tre gånger i veckan med start den 30 maj 2024. Nu har de tänkt ett steg längre och spikat att de från den 2 maj 2024 kommer att flyga alla dagar i veckan.

Flygbolaget kommer att utöka sina transatlantiska flygningar mellan Málaga flygplats och Newark Airport från 52 till cirka 150. De kommer att trafikera rutten fram till den 25 september med Boeing 757-200.

Här kommer det amerikaner:

Ett uttalande från flygbolaget.

I ett uttalande sa United Airlines att ”även om efterfrågan på transatlantiska sommarresor fortfarande är på toppnivåer, har United i allt högre grad sett kunderna leta efter vårsäsongsresor.” På grund av en ökning på 33 % av efterfrågan har flygbolaget åtagit sig att öka utbudet. De sa att beslutet att starta flera av sina mest populära rutter tidigt skulle ”ge kunderna mer tid och möjlighet att besöka Europa.

Antonio de Toro, United Airlines.

På sina andra spanska destinationer, Palma de Mallorca och Teneriffa. Där det är på väg mot den tredje säsongen, kommer företaget att behålla sina tre veckovisa sommarförbindelser. På Málaga Airport-rutten sa försäljningschefen för United Airlines i Spanien, Antonio de Toro. Att förstärkningen av flygningen till New York ”är ett tydligt engagemang för den andalusiska marknaden”. Vilket också är ”en åtgärd som vidtagits för tillväxten av ”flygbolaget i Spanien”.

Fler transatlantiska destinationer.

United Airlines vicepresident för allianser och planering, Patrick Quayle, sa att United flyger till fler transatlantiska destinationer än alla andra amerikanska flygbolag. De förblir det enda flygbolaget som direkt förbinder USA med Dubrovnik, Málaga, Mallorca och Teneriffa. ”United har det största antalet flyg till de flesta destinationerna över Atlanten. Vi ger nu våra kunder ännu mer flexibilitet och alternativ när de planerar sina utlandsresor”, sa han.

Junta de Andalucías turistminister, Arturo Bernal, applåderade ”United Airlines solida engagemang för Málaga och Andalusien”. Vilket underströk den ”stora tillväxtmarginalen i destinationen”. Det är väldigt positiva nyheter. ”Vi är väldigt glada och säkra på att andra aktörer kommer att ta till sig budskapet om potentialen i Andalusien.

Arturo Bernal

Biljetter att flyga nonstop mellan Málaga och New York från och med maj nästa år finns redan till försäljning på resebyråer och på flygbolagets hemsida.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Smugglare i båtjakt.

Spansk polis i dramatisk båtjakt efter smugglare

Guardia Civil i Spanien har släppt bilder på en lyckad båtjakt som resulterade i ett …