Helikopterkrasch på trafikerad väg i Madrid

Massiva trafikstockningar och tre skadade när en helikopter kraschade på M-40 som är en av de mest trafikerade vägarna i Madrid.

Helikopterkrasch i Madrid

Olyckan skedde tidigt i morse på M-40 som går runt Madrid, olyckan skedde vid kilometer 5,5. De första rapporterna tyder på att en kraftig vindby har fått piloten att förlora kontrollen över helikoptern.

Ett körfält i vardera riktningen fick stängas av för att underlätta räddningstjänstens arbete. Även om trafiken inte behövde stoppas helt vid något tillfälle så uppstod ändå kraftiga trafikstockningar med köer på över 2 kilometer.

Olyckan orsakade en lätt huvudskada på en av personerna i helikoptern. Samt ett eventuellt lårbensbrott på den andre personen i helikoptern. En bilförare på vägen fick lindriga skärskador av glassplitter. Den ene personen i helikoptern kunde ta sig ut på egen hand. Medan den andre fick räddas av räddningstjänsten, båda fördes till sjukhus.

Olyckan inträffade nära kongresscentret IFEMA där den flygmässan European Rotors 2023 har hållits under de senaste dagarna. Helikoptern i fråga var en av dem som deltog i evenemanget, den hade precis lyft när piloten förlorade kontrollen.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Gitarr

La Herraduras första internationella bluesfestival.

Grundaren av Mijas Blues Festival, Kevin Hillier, ligger bakom bluesfestivalen som äger rum fredag 28 …