Internationell drakfest i Málaga

Denna färgglada show kommer att äga rum på stranden i Pedregalejo – Las Acacias och på stranden i La Misericordia med ett stort aktivitetsprogram.

Internationell drakfest
International Kite Fest.

Evenemanget International Kite Fest MÁLAGA 2023 är en spektakulär tillställning för hela familjen och dessutom helt gratis. Där kommer att finnas kända nationella och internationella drakar och drakpiloter. Både klassiska och akrobatiska piloter, både amatörer och proffs.

Det kommer också att finnas en möjlighet för amatörflygare att visa upp sina färdigheter. Med tävlingar öppna för alla åldersgrupper.

Aktivitetsprogrammet ser ut så här:

Barnverkstäder: Workshops för barn från 5 till 12 år som syftar till att tillverka drakar med återvunnet material, samt guidade flygningar med monitorer. Det är en gratis workshop, med begränsad kapacitet, vars registrering görs på plats, vid Playa Las Acacias.
Lördag den 29 april, från 10:30 till 12:30 och från 16:00 till 18:00; och söndag den 30 april, från 10:30 till 12:30.

Vindens trädgård: Utställning av vindsnurror och andra mångfärgade mobiler som fungerar genom vindens inverkan i Playa de Las Acacias.
Lördag den 29 april, från 10:30 till 14:00 och från 15:00 till 18:00; och söndag den 30 april, från 10:30 till 14:00.

Drakutställning: Den kommer att äga rum lördagen den 29 april, från 10:30 till 14:00 och från 15:00 till 18:00; och söndag den 30 april, från 10:30 till 12:30. Det är en utställning med akrobatisk flygning och luftkoreografi med olika typer av drakar som kan avnjutas på Las Acacias Beach och La Misericordia Beach.

International Kite Fest Málaga.

International Kite Fest Málaga 2023, presenterades i januari förra året på Madrids internationella turismmässa. Evenemanget arrangeras av Málagas kommunfullmäktige i samarbete med styrelserna för distrikten i Málaga Este och Carretera de Cádiz.

Det sägs i vissa media i Spanien att detta skulle vara världens största Kite Festival. Men jag betvivlar att den slår festivalen i Gujarat i Indien med runt 500.000 besökare. Eller den i Weifang i Kina som hittills har rankats som världens största. Men vi får se, kanske Málagas festival blir större!

Denna helgen är det många aktiviteter i de flesta kommuner i Andalusien, ett exempel:

Den internationella ferian i Fuengirola.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …