IS hotar med attacker på Champions Leage-arenor

Spanien stärker säkerhetsåtgärderna efter hot från den Islamiska staten mot Champions League-matcher, mer än 3.000 poliser sätts in.

IS hotar.

Under de senaste timmarna har IS, genom sin Al Azaim-stiftelse, släppt en bild på sociala medier. Det är en skylt som hotar att attackera arenorna i Madrid, London och Paris. Städer som kommer att stå värd för Champions League-matcherna.

Hotet rapporterades av det spanska inrikesministeriet till Real Madrid, som i kväll spelar den första delen av kvartsfinalmatchen mot Manchester City på Bernabeu-stadion i Madrid. En match för vilken säkerhetsåtgärderna redan har stärkts. Madrids prefektur larmades redan igår, men ytterligare åtgärder kommer att beslutas i ett möte med säkerhetsstyrkorna. Vilket också kommer att gälla morgondagens andra Champions League-match mellan Atletico de Madrid och Borussia Dortmund på Metropolitano-stadion i Madrid. Det är den spanska sporttidningen Marca som citerar källor från regeringsdelegationen.

Från Tyskland: ISIS hotar matchen mellan Bayern och Borussia Dortmund 30 mars 2024.

IS förvandlar matcherna till högriskmatcher.

Spanska myndigheter utreder hotet. Det mobiliseras över 3 tusen offentliga säkerhetstjänstemän och Guardia Civil. Den nuvarande antiterrorvarningen på nivå 4, av maximalt 5, är förstärkt, rapporterar inrikesministeriet.

Huvudstaden är redan invaderad av tusentals engelska och tyska fans. Enligt källor i prefekturen förväntas det att 4.000 brittiska Manchester City-fans kommer att vara på Bernabeu i kväll. Och 5.000 tyska Borussia Dortmund-fans kommer att vara på Metropolitano i morgon för de två matcher som anses vara riskfyllda ur säkerhetssynpunkt.

Fler artiklar relaterade till fotboll i Spanien: FOTBOLL.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …