Kraftiga rabatter på tågbiljetter

Spaniens största järnvägsoperatör Renfe har lanserat ett generöst sommarrabattsystem för personer mellan 18 och 30 år.

Tåg
Interrail ett bra sätt att resa i Europa.

Biljetterna började säljas igår den 6 juni 2023 och gäller för resor mellan den 15 juni och den 15 september. Det erbjuds 50 % rabatt på alla AVE-, Avlo-, Intercity- och Euromed-tåg, upptill em maximal besparing på 30 euro.

Bonusen på 50 % gäller även för enstaka resor med Avant medan de som reser med Media Distancia och Adifs lokala metriska nätverk får 90 % rabatt på priserna.

En annan nyhet är att Renfe Viajeros kommer att tillämpa 50 % rabatt på Interrail Pass för resor runt om i Europa (globalt flexibelt 10 dagars Interrail-pass, gällande 2 månader). Utöver den myriad av bonusar som erbjuds för ungdomar kommer alla medlemmar i Más Renfe att få var tredje bokad biljett gratis.

Rabatterna är öppna för alla unga européer (EU) som är lagligt bosatta i Spanien (med Recidencia). För att utnyttja de billiga resorna måste man först registrera sig på Mitma (El Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana). Där får man fylla i ett formulär samt bevisa att man uppfyller kraven (födda 1993-2005).

Formuläret för registrering finns här: MITMA.

För att vara förmånstagare måste du registrera dig senast 24 timmar innan du gör det första köpet. Detta krävs för att verifiera att behörighetskraven är uppfyllda. Sen får du en icke överlåtbar kod som du kan använda när du köper ett Interail-pass eller en rabatterad tågbiljett.

Vi skrev den 8 maj en artikel om detta, men då var det bara ett förslag som inte ännu inte var godkänt av regeringen. Den artikeln finns här: Spanska staten sponsrar ungdomars resor i sommar.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Smugglare i båtjakt.

Spansk polis i dramatisk båtjakt efter smugglare

Guardia Civil i Spanien har släppt bilder på en lyckad båtjakt som resulterade i ett …