Lågprisflyg mellan Spanien och Egypten

Under de kommande månaderna kommer Iberia Express och Vueling att inviga flera ekonomiska flyglinjer mellan Spanien och Egypten.

Pyramiderna i Egypten.

Från och med i höst kommer Egypten att vara närmare Spanien än någonsin.Och inte bara på grund av invigningen av tre nya linjer till landet i Afrika. Utan för att det kommer att genomföras av två lågprisflygbolag. Detta kommer att innebära avsevärda besparingar för resenärerna som vill besöka dessa historiska destinationer.

Med undantag för huvudstaden Kairo så har det hittills vanligaste alternativet för destinationer i Egypten varit att göra det via charterflyg. Men nu blir det flera direktlinjer från Spanien till olika intressanta städer i Egypten.

Den 28 oktober inviger Vueling sin linje mellan Barcelona och Luxor, Två dagar senare kommer Iberia Express att göra samma sak med linjen mellan Madrid och Kairo. Den 2 december är det dag igen för då drar Vueling igån en linje mellan Barcelona och Sharm el-Sheikh.

Första lågprisflyget mellan Madrid och Kairo.

Med ankomsten av vintersäsongen återaktiveras turismen i Egypten och för första gången får Madrid en direkt lågkostnadsförbindelse med Kairo. ”Denna stad, känd för att vara ombordstigningsporten för kryssningsfartyg som reser längs Nilen. Den representerar ett åtagande från Iberia Express för att främja destinationer med växande turistintresse”. Säger Isabel Rodríguez, kommersiell chef för Iberia Express.

Kairo
Kairo.

Madrid (MAD) – Kairo (CAI).

Utgående flygning.
Med en restid på 4 timmar och 50 minuter blir det tre flygningar per vecka (måndagar, torsdagar och lördagar) från Madrid kl. 16.35 (lokal tid). Med ankomst till den egyptiska huvudstaden kl. 22.25 (lokal tid).
Returflyg.
Här blir restiden 5 timmar och 15 minuter från Kairo till Madrid tre gånger i veckan, även måndagar, torsdagar och lördagar. Flygen kommer att lyfta 23:25 (lokal tid) och landa i Spanien 3:40 (lokal tid).

Flygplanen som används är Airbus 321 NEO och priset för tur- och returresor blir från 109 euro. Mer information på flygbolagets hemsida.

Barcelona (BCN) – Kairo (CAI)

Utgående flygning.
4 timmar och 10 minuter skiljer mellan Barcelona och den egyptiska huvudstaden tre gånger i veckan, måndagar, onsdagar och lördagar. Flygen lyfter 17:50 (lokal tid) och landar 23:00 (lokal tid).
Returflyg.
Med en restid på 4 timmar och 26 minuter lyfter även tre flygningar per vecka (måndag, onsdag och lördag) från Kairo kl. 23.59 (lokal tid). De anländer till El Prat i Barcelona kl. 3.25 +1 (lokal tid).

Flygplanen är Airbus 320.

Direktflyg till ”världens största friluftsmuseum”.

Luxor ligger på den östra stranden av Nilen och är känt för att vara ”världens största friluftsmuseum”. Luxor är känt för att hysa den största koncentrationen av antika monument i Egypten. Trots att den är en sann skatt och den tredje mest besökta staden i landet, har staden inte haft någon direkt anslutning från Spanien. Men från och med en 28 oktober kommer det att bli enkelt att besöka Egyptens faraoniska underverk. Vueling kommer att trafikera linjen Barcelona – Luxor varje lördag mellan oktober och mars.

Luxor
Luxor.

Barcelona (BCN) – Luxor (LXR).

Utgående flygning.
Med en restid på 4 timmar och 30 minuter kommer en flygning varje vecka (lördag) att lyfta från El Prat kl 15:55 (lokal tid). För att anlända till den egyptiska staden kl 21:25 (lokal tid).
Returflyg.
En flygning på 5 timmar och 5 minuter kommer att förbinda Luxor och den katalanska huvudstaden en gång i veckan på lördagar. Flygen kommer att lyfta 22:25 (lokal tid) och landa i Spanien 2:30 (lokal tid).

Flygningarna sker med Airbus 320. Vueling kommer att säsongsanpassa destinationerna mot efterfrågan, för att kunna erbjuda ett stabilt schema året runt.

Sharm el-Sheikh vid Röda havet.

Från den 2 december till den 30 mars kommer Vueling att vara det enda bolaget som erbjuder ett direktflyg mellan Spanien och Sharm el-Sheikh. Destinationen ligger på Sinaihalvön och vintertemperaturen ligger normalt mellan 20 – 25 grader under dagen. På natten kryper det ner till 15 grader och risken är mycket låg för regn. Stadens kustlinje mot Röda havet räknas som en av de bästa dykplatserna i världen.

Sharm el-Sheikh
Sharm el-Sheikh.

Barcelona (BCN) – Sharm el-Sheikh (SSH).

Utgående flygning.
4 timmar och 25 minuter kommer att skilja Barcelona och Sharm el-Sheikh åt en gång i veckan, på lördagar. Flygen lyfter från Spanien 9:20 (lokal tid) och landar 14:45 (lokal tid) i Egypten.
Returflyg.
Med en varaktighet på 5 timmar, på lördagar, kommer ett flyg att lyfta från Ophiras internationella flygplats kl. 15.40 (lokal tid). För att anlända till Kataloniens huvudstad kl. 19.40 (lokal tid).

Flygningarna sker med Airbus 320. Dessutom underlättar det reguljära flygschemat anslutning via Barcelona till företagets främsta nationella destinationer. Som Bilbao, Santiago de Compostela, Sevilla, Málaga, Alicante eller Palma de Mallorca.

Mer om flyg mellan Spanien och Egypten.

Från den 28 februari i år: Direktflyg från Spanien till Egypten.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …