Resevarningar för Kanarieöarna

Det är varningar utfärdade för transportstrejker på Kanarieöarna i oktober, varningarna gäller Gran Canaria, Lanzarote och Fuerteventura.

Puerto Rico, Kanarieöarna
Puerto Rico, Gran Canaria.

Det är det brittiska utrikesdepartementet som har utfärdat varningarna, men alla resenärer till dessa destinationer påverkas givetvis.

Utrikesdepartementet skriver på sin webbplats att betydande avbrott för resande på vägarna kommer ske på Gran Canaria, Lanzarote och Fuerteventura. Transportstrejkerna kommer att hålla på hela oktober. Strejkerna skall börja den andre oktober klockan 00:00. De kommer att fortsätta den 4, 7, 9, 11 , 14, 16, 18, 21, 23, 25 fram till den 28 oktober klockan 24:00.

Spanien har lagar för minimiservice under strejker.

Kanarieöarnas regionalregering har bekräftat att transporter till sjukhus och vårdcentraler kommer att upprätthållas. Samt transporter av mediciner och andra akuta förnödenheter för att garantera människors liv, hälsa och säkerhet.

Om du är på semester på Gran Canaria, Lanzarote och Fuerteventura och behöver resa eller använda vägtransporter, bör du kontakta din researrangör eller transportföretag. Gör det så snart som möjligt för mer information om hur strejken kan påverka dina researrangemang. Betydande reseavbrott förväntas.

Mer information finns på Kanarieöarnas officiella webbplats (på spanska).

Andra aktuella strejkvarningar i Spanien.

Strejkvarning för Alicante flygplats.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Årets Oliv 2024

Årets Oliv – ett nordiskt avtryck i Esteponas kulturliv

Kultur kan representeras i många olika former, något som anammas av föreningen Estepona Nórdico med …