Litet barn hittades krypande mitt på vägen

En tvåårig pojke hittades ensam krypande mitt på vägen vid tvåtiden på natten medan föräldrarna var ute på en bar och drack.

Playa de El Palmar.
El Palmar är ett populärt turistområde, så här ser stranden ut. Foto: Dekonil, CC.

Enligt en talesperson för Guardia Civil sågs den lilla pojken av ett par som körde mot El Palmar, i Vejer de la Frontera i Cadiz-provinsen. De var tvungna att väja för att undvika honom eftersom han befann sig mitt på vägen. Det de först trodde var en leksaksdocka visade sig vara ett krypande barn, så de stannade och ringde räddningstjänsten.

Efter att ha sökt i det lokala området hittade polisen föräldrarna, som fördes till polisens högkvarter i Vejer. Föräldrarna försäkrade att de hade lämnat barnet i en vuxens vård.

Polisen begav sig till platsen där den förmodade vuxne ”barnvakten” skulle befinna sig. Där hittade de en man i ett gravt tillstånd av alkoholförgiftning. Mannen var svår att överhuvudtaget kommunicera med för han kunde ”nästan inte prata”. Dagen efter sa han att han inte hade insett att barnet lämnats i hans vård.

Efter att ha kontaktat den rättsliga myndigheten släpptes föräldrarna i väntan på ett uttalande som skulle göras till ungdomsåklagarens kontor. Barnet togs om hand av kommunens socialtjänst. Pojkens föräldrar är separerade och har ett digert brottsregister i Spanien, de avgav ett utlåtande till ungdomsåklagaren den 28 maj.

Liknande fall har rapporterats nyligen.

För mindre än en vecka sedan greps en kvinna i Logroño för att ha lämnat sin sexåriga dotter ensam för att gå ut ”för några öl”. Den lilla flickan fick korsa flera gator ensam för att nå festområdet där hennes mamma befann sig. Och tidigare denna månad blev två lokalpoliser i Murcia chockade när de hittade en tvåårig pojke som vandrade ensam genom stadens gator tidigt på morgonen. Medan hans föräldrar var ute och festade.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

En bra strand.

Vad flaggorna på Spaniens stränder betyder

Att känna till vad de olika flaggorna betyder kan hjälpa till att undvika tragedier eller …