Málaga överträffar europeiska storflygplatser

Den mycket snabba tillväxten av antalet linjer, flygningar och passagerare på Costa del Sols flygplats i Málaga är exceptionell.

Málaga flygplats, bana
Málaga flygplats. Foto: Andrew Nash (flickr), CC.

Costa del Sol har skjutit i höjden i sökningar under 2023 som en potentiell destination för turister från hela världen. De största flygbolagen arbetar nu övertid för att kunna lägga till anslutningslinjer till Málaga.

Málaga-Costa del Sol flygplats AGP har startat den nya turistsäsongen denna månad med ett dussin nya internationella rutter. Men året lär inte sluta bara med ett nytt rekord för passagerare och totala flygningar. Utan det är inte heller uteslutet att antalet linjer kommer att öka igen mellan nu och början på sommaren. Eftersom Malaga-terminalen redan har passerat stora europeiska flygplatser när det gäller intresse från de största globala företagen.

Några exempel.

Air Arabia invigde officiellt en ny förbindelse mellan Málaga och Tetouan i norra Marocko den 13:e denna månaden. De ansvariga för Air Arabia uppger att Costa del Sol är som aldrig förr. Med direkta och dagliga flyg under en stor del av året med städer som New York. ”Vi själva har tagit fram en rutt till Tetouan före den vi har planerat till Paris”. En av ledarna för Air Arabia i Spanien, Khalid Chakrane Bachtiri, betonar ”den stora attraktion som Málaga har blivit för turister från hela världen. Inklusive de medel- eller överklassbesökare från Marocko som fyllt hotellen väl in i september”.

Air Arabia, flygplan.

Air Arabia har för sin del placerat Málaga i en utvald grupp av fem europeiska städer, tillsammans med Madrid, Barcelona, Amsterdam och Bryssel. För att förstärka sin bas på flygplatsen Tetuan / Sania Ramel (TTU) och dra fördel av den extraordinära turismtillväxt som hela regionen registrerar för närvarande på kusten mellan Cabo Negro-Rincón och gränsen vid Ceuta.

Till denna linje med åtta flygningar per vecka med Tetouan måste vi lägga till de nya Ryanair-linjerna från Málaga. Med Bari (Italien), Bukarest (Rumänien), Lodz (Polen), Ostrava och Prag (Tjeckien). Easyjet har också gett grönt ljus till att expandera destinationer med Málaga, genom att införliva Aten och de franska terminalerna Nantes och Nice i sina rutter.

Vuelings nätverks- och strategiska planeringschef Jordi Pla, illustrerar perfekt vad Costa del Sol-terminalen representerar idag. ”Vår affärsmetod är att investera i stora destinationer och städer och från Málaga har vi 18 linjer i drift. Några av dem med höga eller mycket höga frekvenser. I år kommer vi att fortsätta att konsolidera detta och öka anslutningarna.

Flygplatsbolaget Aena kan bara hålla med.

Aena själv har nyligen rapporterat om tillväxten av flygplatsen Málaga-Costa del Sol. Som under årets första tre månader översteg den historiska siffran på 4,5 miljoner passagerare. Efter att ha ökat sina registreringar med mer än 21% jämfört med 2023. Av det beloppet var mer än 3 miljoner internationella resenärer och de var upp till 25 % fler än förra året.

Med den nya flyglinjen från Málaga till Tetouan så kommer man hit:


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …