Ryanair förstärker sin närvaro i Málaga

Flygbolaget Ryanair kommer i sommar att flyga på 89 destinationer från Málaga flygplats och med mer än 5,3 miljoner passagerare.

Ryanair Boeing 737.
Ryanair Boeing 737.

Flygbolaget växer med 19 % jämfört med föregående sommar. De lägger till nya rutter till Bari (Italien), Bukarest (Rumänien), Lodz (Polen) samt Ostrava och Prag i Tjeckien. Företaget kommer också att utöka sin bas på Málaga flygplats med tre nya flygplan, vilket ger det totala antalet till sexton Boeing 737.

Förstärkningen innebär också nya jobb till Málaga.

De nya flygplanen och de nya rutterna skapar 90 nya jobb för piloter och kabinpersonal enligt ett uttalande från Ryanair. Detta säkerställer att flygbolaget upprätthåller mer än 4.400 lokala jobb. Varav 480 är piloter, kabinpersonal och ingenjörer på Ryanair.

Elena Cabrera, Ryanair

Flygbolagets marknadsdirektör i Spanien och Portugal, Elena Cabrera, sa: ”Málaga är ett säkert kort för företaget. Vi fungerar mycket bra på den här flygplatsen och beviset på detta är att vi lägger till ytterligare tre plan. Under de senaste tre åren har det aldrig varit en sådan ökning”.

Ökningen förväntas hjälpa företaget att uppfylla sin prognos om att transportera 5,3 miljoner passagerare i sommar via Málaga. Av de totalt 40 miljoner säten som är planerade under högsäsongen på de 27 flygplatser som det är verksamt på i Spanien. Tre av tio passagerare som reser på Málaga flygplats AGP flyger med Ryanair, tillade Cabrera.

Hon betonade också att företagets investering på 1.488 miljoner euro och trafiktillväxten på 19 % visar Ryanairs engagemang för tillväxten av turismen och anslutningsmöjligheterna för Málaga.

Relaterat till ovanstående artikel:

Flyget till Spanien slog rekord 2023.
Europas största lågpris flygbolag.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Årets Oliv 2024

Årets Oliv – ett nordiskt avtryck i Esteponas kulturliv

Kultur kan representeras i många olika former, något som anammas av föreningen Estepona Nórdico med …