Nya direktflyg mellan Spanien och USA

United Airlines återupptar direktflyg mellan Newark och Teneriffa i juni samt mellan Newark och Málaga redan i maj.

United Airlines
United Airlines.

United Airlines kommer att återuppta direktflyg mellan Newark Liberty International Airport (EWR) och Teneriffa South Airport (TFS) tre gånger i veckan den 9 juni. Det 7 timmar långa flyget avgår från Newark kl. 21.40 och anländer till Teneriffa kl. 9.45 nästa dag. Returflyget kommer att vara nästan 8 timmar långt, avgår från Teneriffa kl. 12.00 och anländer till Newark kl. 14.55 samma dag.

Återinförandet av nonstop-tjänst sker parallellt med ansträngningar från Kanarieöarna för att locka fler nordamerikanska turister till den autonoma regionen. Även om Kanarieöarna på grund av det varma vädret är populärt bland europeiska resenärer, så har den lockelsen ännu inte nått den nordamerikanska marknaden.

Regionens turistbyrå Turismo de Canarias kommer att samarbeta med Spaniens statliga resebyrå Turespaña kring flera evenemang som syftar till att visa upp Kanarieöarna för en ny publik. Representanter från resebyråer och researrangörer i USA och Kanada har bjudits in att delta i evenemangen som kommer att hållas på Mallorca.

Deltagarna kommer att få möjlighet att utforska Teneriffa och Gran Canaria – två av regionens största öar – genom guidade turer. Målet med dessa utflykter är att visa upp aktiviteter och upplevelser som är unika för Kanarieöarna.

Regionen tror att den lätt kan locka nordamerikaner eftersom det spanska fastlandet redan är ett efterfrågat resmål för turister från USA och Kanada. Spanien är det 7:e mest populära resmålet för amerikaner och det 11:e mest efterfrågade för kanadensare.

Bristen på nordamerikansk uppmärksamhet på Kanarieöarna tidigare berodde troligen på bristen på direktflyg till regionen. United Airlines erbjuder för närvarande direktflyg till Barcelona och Madrid alla tider på året och säsongsflyg till Mallorca och Teneriffa.

Delta Airlines, American Airlines och Air Canada erbjuder för närvarande bara direktflyg till Barcelona och Madrid. Lanseringen av rutten Newark-Teneriffa kommer att ske efter införandet av en direktrutt mellan Newark och Málaga den 31 maj.

 Newark Liberty International Airport (EWR).
Newark Liberty International Airport (EWR).

Turismen från USA till Kanarieöarna växer, med mer än 2 000 amerikaner som har besökt Teneriffa hittills i år. Antalet, som representerar en ökning med 325 % från 2019 års nivåer, förväntas öka i framtiden nu när direktservicen återkommer. Det finns för närvarande inga tillgängliga uppgifter om antalet kanadensare som besöker Kanarieöarna.

Eftersom United Airlines kommer att vara det enda större nordamerikanska flygbolaget som erbjuder direktflyg till Teneriffa, förväntas återkomsten av direktflyg stärka flygbolaget som Nordamerikas port till Kanarieöarna. En ökning av efterfrågan på resor från USA och Kanada i framtiden kan uppmuntra United att erbjuda direktflyg från sina andra amerikanska knutpunkter och de andra stora flygbolagen för att lansera direktflyg från Nordamerika.

Relaterad artikel

Resandet med flyg till Spanien ökar.

Newark International Airport är New Jerseys största flygplats och en av New York-regionens tre största flygplatser. Den ligger 20 kilometer utanför centrala New York.

Newark International Airport
Newark International Airport

Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Smugglare i båtjakt.

Spansk polis i dramatisk båtjakt efter smugglare

Guardia Civil i Spanien har släppt bilder på en lyckad båtjakt som resulterade i ett …