Spansk restaurang med prisbelönt utsikt

La Garganta har listats av den ansedda Repsol Guide inte bara som en mycket bra restaurang utan också som en av 6 med bäst utsikt i Spanien.

La Garganta terrass.
La Garganta terrass.

Restaurangen som är en kombination av hotell och restaurang var från början en gammal mjölfabrik. Den har 50 år på nacken och ligger spektakulärt uppe i en av Málagaprovinsens vackraste områden. Bara ett litet stycke från järnvägsstationen El Chorro, där man kliver av tåget för att besöka vandringsleden Caminito del Rey.

La Garganta från ovan.
La Garganta från ovan.
La Garganta, mat.

Från terrassen har man en panoramautsikt över Caminito del Rey, med Los Gaitanes Gorge som bakgrund. Maten lämnar inget övrigt att önska, de har ett traditionellt Spanskt kök baserat på lokala produkter. Med många typiska rätter från området, men de har även ett modernt utbud av vegetarisk mat och även behovsanpassat, glutenfri, laktosfri mm. De har även ett brett utbud av vin, inklusive lokala viner från Málaga-provinsen.

La Garganta tillhör den utvalda gruppen restauranger och livsmedelsföretag som utgör Club Gastronómico Saborea Guadalhorce. Restaurangen har utmärkelsen ”Sabor a Málaga” med produkter från provinsen. (Sabor a Málaga är ett varumärke som är öppet för alla jordbruks-, boskaps-, livsmedels- och fiskeproducenter i Málaga-provinsen, såväl som alla de anläggningar som säljer eller erbjuder någon av dessa produkter).

Hotellet och restaurangen är öppen alla dagar i veckan, de serverar frukost från 8:00-11:30. Köket är öppet för lunch och middag från 12:00 – 22:30 (sista matbeställning 21:30) och baren stänger 23:00. Mer information finns på anläggningens hemsida: lagarganta.com.

Repsols Guides lista över restauranger med bäst utsikt i Spanien:

  • La Garganta (Álora, Málaga)
  • A Cova da Xabreira (Larouco, Ourense)
  • El Cafetín (Lastres, Asturien)
  • Mirador San Diego (Algodonales, Cádiz)
  • Cala Conills (Andratx, Balearerna)
  • Hotel Piornedo (Cervantes, Lugo)

Relaterad artikel

Tågförbindelsen med Caminito de Rey invigd.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …