Seglingsregatta på Costa del Sol i december

Den 4:e Vuelta Costa del Sol seglingsregattan kommer att hållas 6-10 december 2023, starten och avslutningen av tävlingen blir i Málaga.

Segelbåt på seglingsregatta.

Regattan är återigen kvalificerad för den spanska cupen för A2-kryssare och kommer att bestå av tre etapper med start och målgång i Málaga. Den första etappen blir: Málaga – Sotogrande, den andra, Sotogrande – Marina del Este och den tredje, Marina del Este – Málaga.

Båtarna kommer att klassificeras enligt ORC A2-systemet, med divisioner av ORC 1, ORC 2 och allmän klassificering. Organisationen har tillhandahållit troféer för de tre första av ORC 1 och ORC 2. För den snabbaste båten, rekord för Vuelta Costa del Sol A2 (kortast tid att fullfölja hela rutten), till 1:a blandade besättningen. och 1:a totalt. Prisceremonin äger rum söndagen den 10 december klockan 13.00.

Startsignalen för 1:a etappen kommer att vara onsdagen den 6 december klockan 09:00. Deadline för ankomst till Sotogrande är klockan 06:00 den 7:e. Klockan 10:00 den 7:e går startsignalen för den andra etappen och ankomst till Marina del Este senast 20:00 den 8:e. Starten för den sista delen kommer att vara den 9:e klockan 9:00 och målet måste vara nått senast klockan 21:00 samma dag.

Seglingsregatta, poster.

Det är en nationell regatta och det beräknas att ett trettiotal båtar kommer att delta. Bland de mest kända båtarna finns Seabery Dralion (Svan 42) från C. Náutico de Sevilla. Aviador (First 53) av RCM Sotogrande. Sopu Tres (Gran Soleil 45) från RCN Torrevieja. Tareis-T (First 40.7) från RC El Candado. Raytern (Dehler 38 SQ) från RC Mediterráneo. Suka (Pogo 40) av RCN Algeciras och Velox Sailing (Pogo 12.5) av RC Mediterráneo, bland andra.

Regattan sponsras av Málaga kommun, Junta de Andalucía och turism och planering på Costa del Sol.

Det kanske finns anledning för deltagarna att vara uppmärksamma neråt Sotogrande:

Segelbåt sänkt av späckhuggare i Gibraltarsund.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Playa de Las Canteras, Kanarieöarna.

Sommarvädret tar paus i delar av Spanien

I början av veckan har vi stabilt sommarväder i Spanien, men på onsdag blir det …