Spanien har brist på körskollärare

Cirka 3.500 körskollärare skall rekryteras i Spanien och sökande som har de nödvändiga egenskaperna har fortfarande tid att registrera sig.

Körskola som söker körskollärare.

Spanien siktar på att rekrytera 3.500 körlärare för att lindra en massiv brist på kvalificerade lärare i hela landet. Generaldirektoratet för trafik (DGT) håller kurser för att erhålla trafiksäkerhetsutbildningslärarcertifikat, med sista ansökningsdag den 9 februari 2024.

Sökande måste ha en gymnasieutbildning eller yrkesutbildning på mellannivå och ett körkort klass B (minst 2 år gammalt). Samt ha de psykotekniska och psykofysiska förutsättningar som krävs för grupp två förare för att kunna ansöka. Kursen kostar 46,69 euro. Platser: Las Palmas de Gran Canaria, León, Madrid, Murcia, Palma de Mallorca, Sevilla, Valencia och Zaragoza.

Det finns många lediga platser för körskollärare.

”De som får intyget kommer att kunna ta någon av de 8.000 lediga platser som trafikskolesektorn har”. Säger källor i trafikskolans arbetsgivarförening. ”Det finns stora framtidsutsikter, och det är ett jobb som gör att du kan arbeta i din egen provins och som inte har någon arbetslöshet”, tillade de.

”För närvarande står trafikskolesektorn inför ett allvarligt problem, bristen på lärare. Bristen är så stor att det finns betydligt mer än 3.500 lediga platser som väntar på de som som har certifikatet”, påpekade National Association of Driving Schools (ANAES) .

De som söker en plats och blir utvalda ska då klara två prov: ett teoretiskt och ett praktiskt. ”En trafiksäkerhetslärares arbete är grundläggande för samhället. Det handlar inte bara om att lära ut körning eller förklara regler, vi lär ut säkert körbeteende och attityder till framtida förare. Det är något vi är väldigt stolta över och vi tror att för de människorna som är arbetslösa eller som vill ändra sin arbetsinriktning är detta ett utmärkt tillfälle”, sa ANAES president Álvaro Llamas.

Ansökningsformuläret finns på DGT:s hemsida: www.dgt.es.

Fler artiklar relaterade till trafiken i Spanien: TRAFIK.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Virgen del Carmen.

Virgen del Carmen firas den 16 juli

På kvällen den 16 juli firas fiskarnas och sjömännens skyddshelgon Virgen del Carmen i de …