Spanien har mycket prisvärd vintersport

Spanien som är ett land känt för sin livliga kultur och soliga stränder växer nu fram som en dold pärla för vintersportentusiaster.

Candanchu i Aragon för vintersport.
Candanchu i Aragon

Spanien har en mängd prisvärda vintersportsalternativ spridda över landet som vänder sig till både lokalbefolkning och besökare. Skidåkning i Spanien erbjuder en upplevelse som kombinerar spänningen med vintersport och charmen i spanska landskap.

En lång rad vintersportsdestinationer.

Från de kyliga nordliga regionerna till de soldränkta områdena i söder erbjuder Spaniens skidorter olika möjligheter för skidåkning. Bland dessa utmärker sig Candanchu i Aragonien som en av de mest kostnadseffektiva destinationerna. Även om den inte nödvändigtvis är den billigaste, erbjuder den en utmärkt balans mellan prisvärdhet och kvalitet.

Sierra Nevada är som de flesta vet södra Spaniens paradis för skid- och snowboardåkare. Där är det normalt sett soligt och fint väder och tack vare den extrema höjden snösäkert fram till slutet av april. Men det är absolut inget lågprisalternativ, det finns däremot gott om andra orter för de med tight budget.

Lågkostnadsalternativ för vintersport.

San Isidro i León, vintersportort.
San Isidro i León

Andra ekonomiska alternativ inkluderar Leitariegos i León och Tavascán i Lleida, som erbjuder lågsäsongskort för så lite som 15 euro för vuxna. Dessutom gör orter som Manzaneda i Galicien, San Isidro i León, La Covatilla i Salamanca, Valdezcaray i La Rioja, Punto de Nieve Santa Ines i Soria samt Valgrande-Pajares i Asturien vintersporter tillgängliga för en bredare publik.

Faciliteter och spår för alla nivåer.

Dessa orter erbjuder en rad faciliteter och skidspår som lämpar sig för olika nivåer av åkare, från nybörjare till avancerade. Vissa erbjuder även längdskidåkning och andra vintersportaktiviteter, vilket säkerställer att det finns något för alla. Spanien fortsätter att utöka sitt utbud av vintersportorter och håller snabbt på att bli ett resmål för dem som söker en prisvärd, berikande och äventyrlig vintersemester.

Veckans väderprognos ser dessutom mycket lovande ut med ordentligt med nysnö på i princip alla skidorter.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Playa de Las Canteras, Kanarieöarna.

Sommarvädret tar paus i delar av Spanien

I början av veckan har vi stabilt sommarväder i Spanien, men på onsdag blir det …