Spanien och Marocko förbereder semestertrafiken

Den stora sommaröverfarten från Europa till Afrika står för dörren, här i Spanien känt som Operación Paso del Estrecho, OPE-2024.

Operación Paso del Estrecho, Spanien och Marocko.
Från OPE-2023, hamnen i Algeciras.

I Marocko kallas händelsen för Operation Marhaba (عملية مرحبا), det arabiska ordet för välkommen är just marhaba. Marocko menar med detta att de välkomnar alla turister och hemvändande marockaner som bor och arbetar utomlands. Operationen inleds i år den 13 juni och pågår till den 15 september. Under den perioden reser över tre miljoner marockaner mellan kontinenterna. Det lär var världens största förflyttning av människor mellan två kontinenter på så kort tid.

Förra året registrerades totalt 3,14 miljoner passagerare och 755.637 fordon på sammanlagt 11.012 lastningar / lossningar. I år pekar prognoserna på en ökning med 6 % av antalet fordon och 4 % av passagerare som passerar de fem andalusiska hamnarna som deltar i denna operation: Algeciras, Tarifa, Málaga, Motril och Almería.

Det är totalt nio spanska hamnar som deltar i operationen, men hamnarna i Andalusien har huvudrollen. Eftersom 97 % av alla passagerare och fordon använder andalusiska hamnar. Det förväntas att hamnarna i Tarifa och Algeciras får den högsta tillväxten. Hamnen i Algeciras står för nästan 60 % av passagerarna och 63 % av fordonen.

Nya arrangemang för i år.

Det blir förbättrade system för information vid rastplatserna utmed vägarna med information på tre språk. Trafikmyndigheterna sätter in extra personal för att hålla särskild koll på och för att ge assistans till fordon med utländska registreringsskyltar. Framförallt då bilar med nordafrikanska registreringsskyltar på väg mot hamnarna.

Alla trafikflöden kommer att övervakas av 492 CCTV-kameror och 446 datainsamlingsstationer kopplade över hela det andalusiska vägnätet. Dessutom kommer 509 digitala meddelandepaneler att informera alla förare om större trafikincidenter och nya händelser.

DGT kommer också att ha två helikoptrar, fyra drönare för trafikreglering och trafikledning (två med kapacitet att se överträdelser och utfärda automatiserade böter), mobila radarkontroller och omärkta skåpbilar, 154 fasta radarkameror och 71 mobila kameror.

Allt leds från Málaga och Sevilla.

Från deras dygnetruntöppna trafikledningscentraler baserade i Málaga och Sevilla kommer en speciell service att tillhandahållas. Där finns mer än 60 tjänstemän och specialiserad teknisk personal som sköter uppgifterna med övervakning, reglering och information. Dessutom ökar de närvaron i Algeciras hamn under de mest kritiska dagarna med en större tillströmning av passagerare och fordon.

Starten av OPE har tidigarelagts i år till den 13 juni, två dagar tidigare än vanligt. Inför ökningen av trafikrörelser som inträffar före högtiden Id al-adha (عيد الأضحى ), som firas den 17 juni i Marocko. Verksamheten avslutas den 15 september och kommer liksom tidigare år, att delas upp i en avresefas och en återvändandefas. Eftersom detta är inte bara semesterresor till Afrika – de återvänder också när det är dags att börja jobba igen.

Under OPE-2024 har Spanien inrättat säkerhets- och polisstyrkor som uppgår till 26.100 agenter från nationalpolisen och Guardia Civil, förstärkta av ytterligare 789 poliser i chefsbefattningar.

Från förra året, OPE-2023:

Aktuellt relaterat till Marocko:

Varning för gränsen mellan Marocko och Algeriet.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Microsoft

Microsoft investerar stort i norra Spanien

Microsoft planerar att investera 2,3 miljarder dollar i ett nytt datacenterprojekt i Aragonien i norra …