Spaniens kung överraskar lunchgäster

Kungen av Spanien, Felipe VI, överraskade matgästerna i onsdags eftermiddag när han stannade till på en restaurang på Teneriffa för att äta lunch.

Restaurangen Bahía Los Abrigos på södra Teneriffa delade ett foto av monarken. Som gärna poserade med teamet av kockar och servitörer från restaurangen, efter att ha ätit färsk fisk till lunch.

Även om det fanns de som trodde att det var falska nyheter, är sanningen den att kungen är på Teneriffa. Samt i farvattnen och i luftrummet runt Kanarieöarna. Han vistas på en av flottans fregatter för att övervaka de övningar som den spanska flottan genomför under ett par dagar sydväst om El Hierro. Detta gör han i egenskap av högste befälhavare för Spaniens försvarsmakt.

Dessa manövrar är en del av programmet ”Sinkex 23”. Som inkluderar sänkningen av det pensionerade fartyget Martín Posadillo med hjälp av skarp ammunition. Något som har orsakat störningar bland politiska grupper och miljögrupper.

Felipe VI anländer till övningen med helikopter (Det är kungen som är pilot):

31 sociala, fackliga och politiska organisationer har krävt att Kanarieöarnas regeringsdelegation genom ett manifest förhindrar all typ av militära övningar nära öarna. De hävdar att de utgör ett hot mot freden i arkipelagen.

Försvarsministeriet försäkrade dock i fredags att området som valts ut för ”Sinkex 23-övningarna” är beläget i ett område mer än 160 kilometer från alla sjö- eller flygvägar. Samt att de dessutom ”utförs säkert under bästa övervakning”.

En artikel till, som är relaterad till Teneriffa:

Miljöombyte på Teneriffa – bland svarta stränder och bananer!


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …