Spaniens vackraste hund bor i Málaga

En gigantisk svart pudel från Málaga utropades till mästare vid den 47:e internationella upplagan av Feira Internacional de Galicia Abanca Dog Show.

Spaniens vackraste hund
Lakeridge Trasnocho Unstoppable.

Arrangemanget kombinerades med det 106:e nationella evenemanget, organiserat av Galician Canine Society och hölls på Silleda-mässan i Pontevedra.

Storpudeln ’Lakeridge Trasnocho Unstoppable’ ägs av Pedro Galíndez som bor i Costa del Sols huvudstad Málaga. Hunden placerade sig som tvåa i lördagens 105:e nationella utställning. Men det gick bättre på söndagens två tävlingar den 23 juli och då korades han till Best in Show.

På andra plats kom golden retriever ’Make a Wish de Lar de Casanova’, ägd av Bernar Carro López och Begoña Carro Varela, från Cedeira i A Coruña.

En annan fin hund från A Coruña tog tredjeplatsen. ”Zulem Ready to Dream” det är en shiba som ägs av Mercedes Santiago Pier.

Tre vinnare utsågs i den sammanlagda vuxenkategorin

Dessa tre exemplar valdes till de bästa i utställningen i finalen i kategorin Vuxen. Hundar med de bästa poängen från de andra kategorierna, förutom kategorierna ”mina valpar och valpar” får delta i denna totala kategori. Dessutom valdes de tre bästa hundarna i kategorierna ”Moi Cachorros”, ”Cachorros”, ”Xóvenes”, ”Veteranos”, ”Razas Española”, ”Parella” och ”Grupo de Cría”.

Mer än 400 hundar från olika delar av Spanien och Portugal deltog i de två parallella utställningarna som hölls. Målet är att hitta de exemplar som mest liknar standarderna från International Cynological Federation (FCI).

Alla de tävlande utvärderades av tio domare från båda länderna samt från Litauen och Luxemburg. Domarna tog då hänsyn till varje hunds morfologi, rörelser och karaktär.

Fler än 800 hundar deltog under två dagar

Evenemanget samlade fler än 800 spanska och portugisiska hundar av 150 raser på Silleda-mässan. Det tredubbla evenemanget, som anordnades för fjärde året i rad av Galician Canine Society, förvandlade International Fair of Galicia Abanca till en mötesplats för hundens skönhet, som rapporterats av galiciadiario.com.

En hundvänlig artikel:

Tips för att ta med hunden till stranden.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …