Strejker påverkar påskresandet i Spanien

Markpersonal på en lång rad spanska flygplatser tillkännagav en rad strejker redan i februari vilket kan påverka resandet i påsk.

Flygplatspersonalen har strejkat varje måndag, tisdag och torsdag sedan den 27 februari och kommer att fortsätta till den 13 april, vilket påverkar resor under påskhelgen. Fackliga företrädare kräver bättre löne- och arbetsvillkor för personal anställda av Swissport International.

Risk för förseningar och inställda flyg

Strejkerna kommer att påverka tjänster som passagerarassistans och flygfrakthantering och kan leda till förseningar och inställda flyg. Åtgärderna kan också orsaka förseningar vid flygplatssäkerhet och bagagehallar. Passagerare uppmanas att anlända till flyg tidigt för att undvika eventuella förseningar vid säkerhetsgrindar. Samt beräkna gott om tid för att hämta väskor vid ankomst.

Berörda flygplatser

De flygplatser som berörs är Alicante, Almería, Barcelona, Burgos, Gran Canaria, Huesca, Lanzarote, Madrid, Málaga, Murcia, Reus, Salamanca, Tenerife Sur, Valencia, Valladolid och Zaragoza.

Andra strejker under påskhelgen

Det har även varslats om stopp av trafiken på Metro i Sevilla (tunnelbana och snabbspårväg). Personalen där har varslat om att lägga ner arbetet under påskveckan, samt under Aprilferian som pågår mellan den 23 och 29 april.

De som har tänkt sig att besöka Alhambra i Granada bör veta att personalen på palatset har varslat om strejk den 5 och 6 april. Vilket innebär att om de inte når någon överenskommelse där så blir det stängt på onsdagen i påskveckan samt skärtorsdag.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …