Tågbiljetter i Spanien på räntefri avbetalning

Tågbiljetter från Spaniens nationella tågoperatör Renfe kan nu fås med en räntefri avbetalningsplan till kunder som köper för 150 euro eller mer.

Renfe tågbiljett

Företaget meddelade i tisdags att det har tecknat ett avtal med Aplazame. Som är betalningsplattformen för den digitala banken WiZink, om att införliva det nya betalningsalternativet för biljettköp på sin webbplats. Kunder kommer att kunna betala för biljetter i fyra omgångar med 0% ränta, så länge de köper biljetter för 150 euro eller mer, enligt Renfe.

Konkurrensen mellan tågoperatörerna har skärpts.

Sedan oberoende operatörer har gått in i den spanska järnvägssektorn för höghastighetståg, som det franskägda företaget Ouigo och italienska Iryo. Så har Renfe vidtagit åtgärder för att säkerställa att de inte tappar passagerare genom att erbjuda lägre priser. Samt dessutom förbättringar av kundservicen.

På Renfe, med fler destinationer än någon annan och med den högsta frekvensen av tåg i landet, når passagerarna sin destination med all komfort och med den bästa reseupplevelsen, på ett snabbt och säkert sätt utan att kostnaden är ett hinder,” enligt ett uttalande från Renfe.

Så här fungerar avbetalningssystemet.

För att göra ett biljettköp på avbetalning måste kunderna först gå till webbplatsen. Och sen välja biljetterna och därefter välja betalningssättet: ”Card / Pay in four months without interest”. Väl inne i betalningsmodulen så skall man klicka på valet ”Other payment methods” och sen ”Postpone me”. För att slutföra köpet behövs en e-postadress, ett identitetsdokument och ett betalkort.

Den nya betalningsmetoden är en del av en investering på 164 miljoner euro. Som Renfe har gjort för att modernisera sitt biljettförsäljnings- och bokningssystem.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

En bra strand.

Vad flaggorna på Spaniens stränder betyder

Att känna till vad de olika flaggorna betyder kan hjälpa till att undvika tragedier eller …