TikTok har blivit ett populärt reseplaneringsverktyg

Enligt en ny undersökning har TikTok har blivit ett av de mest populära verktygen i Spanien för planering av semesterresor.

TikTok
TikTok. Bild: Trusted Reviews, CC.

Undersökningen har utförts gemensamt av marknadsanalysföretaget Alkemy Iberia och Interactive Advertising Bureau (IAB). De har analyserat 1,7 miljoner turismrelaterade kommentarer på olika sociala medienätverk. Undersökningen visar på TikToks roll i att förse användare med olika destinationsförslag inom några minuter.

”Vi ser att TikTok konsoliderar sig som en resebyrå”, säger Borja Lorenzo, marknadschef för Alkemy Iberia och undersökningens ledare. Han förklarade att TikTok håller på att bli en go-to-plattform för reseplanering, och erbjuder användarna snabba insikter om destinationer genom videoformat.

Dessutom visar makroekonomiska indikatorer och användningsdata en ökning av resor och destinationer. Vilket särskilt i Spanien korrelerar med ökningen av TikToks globala användarbas. Studien analyserade användarinteraktioner i kommentarsfältet för olika turismaspekter såsom destinationer, flyg, kryssningar, boende och fordonsuthyrning.

TikToks algoritm, som prioriterar mycket engagerande innehåll, har gjort det möjligt för varumärken och influencers att marknadsföra mindre kända destinationer, vilket utlöser virala trender bland yngre publik.

Enligt Lorenzo tilltalar TikToks sökresultat direkt konsumenter och överbryggar klyftan mellan tjänsteleverantörer och resenärer. Han uttryckte förtroende för TikToks fortsatta tillväxt som ett viktigt resesökverktyg.

Ruth Blanch, verkställande direktör för Alkemy Iberia, betonade vikten av att förstå konsumentbeteende för att anpassa marknadsföringsbudskap och tillgodose specifika användarbehov. ”Vårt mål är att fastställa kvalitativa standarder som gör att vi kan förstå konsumentbeteende och förbättra vår relation med dem.” Blanch bekräftade TikToks roll som en dynamisk sökmotor för reseinspiration, med hänvisning till dess ökande relevans i reseplanering.

För den som inte vet vad TikTok är:

Tiktok är en social medie-applikation för skapande och delning av videor och livesändningar. Appen släpptes i september 2016 av det kinesiska företaget Byte Dance, och är nu en ledande plattform för korta videor. Den har även vuxit i resten av världen och var 2022 en av de snabbast växande apparna med stora användargrupper i flera länder. Appen uppmuntrar till kreativitet och att användarna ska skapa eget innehåll och därigenom bli aktiva producenter istället för passiva konsumenter.

Exempel.

@thestorytellers_mtl You can’t plan a trip to Southern Spain without visiting Sevilla! 🇪🇸😍This gorgeous city, in the heart of Andalucia, will amaze you by its beauty but also by its delicious cuisine, its fascinating history and its varied activities! ✨👌🏻 Tell us if you’ve ever been or if you’re dreaming of traveling to Sevilla in 2024 in the comments! 😊 #tiktoktravel #traveltok #spain #travelspain #spainexplore #sevilla #sevillaturismo #sevillaspain #andalucia #viveandalucia #travelandalucia #explorespain #southernspain #alcazardeseville #realalcazar #realalcazardesevilla #lassetasdesevilla #lassetas #churrosconchocolate #churros #travellife #travelcreator #travelfoodie #travel2024 #traveldestinations #bucketlisttravel #bucketlistdestinations ♬ original sound – Hollie Freeman

30 miljoner spanjorer använder sociala nätverk.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …