Turistboenden under påskveckan snart fullbokade

Den som har tänkt att fira påsk på Costa del Sol får snabba på med bokningarna, vissa kommuner har redan nått 89 procent beläggningsgrad.

Påskprocession under påskveckan i Spanien.
Påskprocession i Málaga. Foto Jonny Erixon.

Turistboenden i lägenheter och fritidshus har länge varit ett av de främsta boendealternativen för de som vill bo utmed Costa del Sol. Semesterbostads- och lägenhetsportalen Holidu har offentliggjort att siffror för de mest populära destinationerna i Spanien. Vissa kommuner ligger nu på närmare 90 % beläggningsgrad och det fylls på snabbt, genomsnittspriset är 141 euro per natt.

Priser på Costa del Sol.

Bland boendealternativen på Costa del Sol finns det olika prislägen som passar olika plånböcker. Till exempel så erbjuder Torremolinos billigare alternativ med priser på 116 euro per natt. Torremolinos har utvecklats enormt och hade en extremt bra november förra året.

Benalmádena presenterar också prisvärda alternativ med 120 euro per natt. Fuengirola och Mijas erbjuder något högre priser, med priser på 126 euro respektive 139 euro per natt.

Málaga har konkurrenskraftiga erbjudanden med 156 euro per natt. Estepona och Marbella erbjuder priser på 166 euro respektive 203 euro per natt.

Beläggningsgraden.

Torremolinos leder listan med 89 % beläggning, tätt följt av Benalmádena som når 85 %. Fuengirola är placerad på tredje plats med 83%. Málaga intar fjärdeplatsen med en beläggning på 82%, medan Mijas och Marbella delar femteplatsen, båda med 81% beläggning. Estepona kompletterar listan med 77 % beläggning.

Påskhelgen i Spanien.

Andalusien och då särskilt Costa del Sol har alltid varit populära påskdestinationer och i år är inget undantag. Bokning i förväg är nyckeln till att säkerställa resenärernas förväntan säger talespersonen för Holidu.

En kort dokumentärfilm om påskfirande i Málaga

Vad folk söker efter för påskveckan.

När det gäller servicepreferenser i semesterboende utmärker sig privata pooler som det mest efterfrågade alternativet, det representerar 24 % av preferenserna. Tätt följt av husdjursvänliga boenden, med 23 %. Likaså finns det ett anmärkningsvärt intresse för tilläggstjänster som semesterbostäder med grill, som når 21 %, och internetuppkoppling, med 19 %.

Den mest sökta typen av boende är turistbostad på landsbygden, med 44 % preferens. De följs tätt av fritidshus, med 38 %, följt av villor, med 32 %. Därefter kommer semesterlägenheter, som når 22 % preferens.

Relaterat till turistnäringen i Spanien.

Hotellpriserna når rekordhöga nivåer.
Turismen på Costa del Sol slog rekord 2023.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Turistbostad, semesterlägenhet.

Spanien begränsar antalet semesterlägenheter

Regeringen i Spanien vill begränsa antalet semesterlägenheter i ”stressade ” områden efter vågor av protester …