Utökade flygförbindelser Madrid – Abu Dhabi

Etihad Airways kommer att utöka sin verksamhet mellan sin bas i Abu Dhabi och Madrid, från 7 till 10 frekvenser per vecka.

Etihad Airways Madrid- Abu Dhabi
Start från Abu Dhabis internationella flygplats.

Ändringarna börjar gälla från den 21 november och de observerades på helgens schemauppdateringar i Ciriums Diio Mi-applikation. De nya frekvenserna kommer att trafikeras på tisdagar, torsdagar och lördagar, med ankomst tillbaka till Abu Dhabi följande dag.

Flygningarna kommer även fortsättningsvis att bedrivas av flygbolagets Boeing 787-9 med två klasser, som är 28 platser i business class och 271 i ekonomiklass.

Platser på de nya frekvenserna och på anslutningsdestinationer finns redan i Etihads försäljningskanaler. Priserna i ekonomiklass startar från 319 € enkel resa från Madrid, priset för att åka business class börjar på 1.944 €.

Tidtabell

Den nuvarande dagliga verksamheten täcker redan en viktig del av Etihads förbindelser österut. Dessa nya avgångar kommer under tiden att tillåta fler anslutningsalternativ för några av de destinationer som redan omfattas – till exempel Doha och Mumbai. Vissa andra destinationer, som Manila, kommer att få snabbare förbindelser i Abu Dhabi.

Busines class
Etihad business class.

Etihad Airways i Spanien

Efter covid-19-pandemin, som fick internationell trafik nästan att kollapsa. Så har Etihad i år återhämtat kapaciteten mellan sitt nav i Abu Dhabi och Spanien jämfört med siffrorna för 2019. Flygbolaget räknar med att flyga 448.000 passagerare mellan sitt nav och Spanien. Kapaciteten (ASK) kommer 2023 att vara 5,4 % högre än året före pandemin.

Förutom Madrid betjänar flygbolaget för närvarande Barcelona med dagliga flygningar som drivs av Boeing 787-10, med kapacitet för 32 passagerare i business och 304 i ekonomiklass. I år trafikerar den också Málaga på en sommarsäsongslinje med en Boeing 787-9. Med 8 platser i första klass, 28 i business och 190 i ekonomiklass. Den sommarlinjen startade den 26 juni och upphör den 13 september.

Mer om flygplatsen i Madrid

Madrids flygplats avancerar i världsrankningen.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …