Vårens bästa spanska vandringsleder

Den bästa tiden för vandringar i Spanien är utan tvekan våren, det finns mängder med vandringsleder men några sticker ut i mängden.

Maigua Ojeda Pérez, löptränare, ultradistansatlet och ambassadör för Merrell Hiking Club, har provat de flesta av dem. ”Spanien är ett land med ett varierat landskap som erbjuder otroliga möjligheter för vandring och utforskande under vårsäsongen”, säger hon.

Här kommer fyra av hennes spanska favoriter.

Caminito del Rey

Belägen i Malagaprovinsen och är en hissnande vandringsled som går längs kanten av en smal ravin. Leden restaurerades nyligen och anses nu vara en av de mest spännande och pittoreska vandringarna i Spanien. Den spektakulära leden är 3 kilometer lång och är inte fysiskt utmanande men den passar inte för de som lider av svindel.

Den som vill lägga till en mer utmanande svårighet kan ta den arabiska trappan mot Sierra de Huma, den besöks inte av så många turister men erbjuder en fantastisk utsikt över ravinen. Mer information, inklusive en video finns här: Tågförbindelse till Caminito del Rey.

Montserrat, en bergskedja

Den formidabla bergskedjan Montserrat med flera toppar erbjuder många vandringsleder som ger en sensationell utsikt över den omgivande landsbygden. Namnet betyder ”det sågtandade berget” på Katalanska och ligger mindre än 60 km från Barcelona. Från toppen kan man klara dagar se Mallorcas högsta bergstopp Puig Major.

Från Mirador de Sant Joan på toppen av bergbanan kan vandrare välja mellan flera rutter av varierande svårighetsgrad som leder till olika eremitage i bergen. På vägen kan vandrare passera klostret Montserrat, en viktig pilgrimsplats.

Teide på Teneriffa

Carros de Foc


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

En bra strand.

Vad flaggorna på Spaniens stränder betyder

Att känna till vad de olika flaggorna betyder kan hjälpa till att undvika tragedier eller …