Vintjuvar i Spanien fick långa fängelsestraff

En före detta mexikansk skönhetsdrottning och hennes partner har blivit dömda till 4 års fängelse för stöld av 45 flaskor vin till ett värde av 1,6 miljoner euro.

Händelsen inträffade 2021 på ett lyxhotell i den spanska staden Cáceres, där paret bodde som gäster. Paret flydde senare, men de greps efter nio månader vid gränsen mellan Kroatien och Montenegro och skickades tillbaka till Spanien.

Domstolen namngav paret endast som Tatania och Estanislao, men de har identifierats av spanska medier som Priscila Guevara och Constantín Dumitru.

En av de vinflaskor som stoppades i deras ryggsäckar hade en unik årgång från 1800-talet och rapporteras ha varit värd 350.000 euro. Inget av det stulna vinet har återfunnits.

Stölden utlöste en internationell polisjakt som slutade i juli när paret fångades då de försökte ta sig över till Kroatien. Enligt tidningen El País ska paret ha besökt restaurangen minst tre gånger i förväg för att förbereda sig för rånet.

Paret har också ålagts att betala mer än 750.000 euro till försäkringsbolagen i skadestånd. Domarna kan överklagas.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

En bra strand.

Vad flaggorna på Spaniens stränder betyder

Att känna till vad de olika flaggorna betyder kan hjälpa till att undvika tragedier eller …