WhatsApp får nya funktioner

De nya funktionerna gör att du nu kan tysta skräppostsamtal och samtal från okända nummer, en snabb sekretesskontroll är också tillagd.

WhatsApp får nya funktioner

Bara några veckor efter att ha lanserat funktionen för att redigera meddelanden som redan har skickats och lägga till alternativet att dela skärmen under videosamtal. Så presenterar WhatsApp fler nyheter, särskilt fokuserade på integritet.

Du kan från och med nu tysta samtal från okända nummer, vilket gör att du kan ha mer kontroll över alla inkommande samtal. Det innebär att spam, bedrägerier och samtal från enheter eller personer som inte förekommer i din kontaktlista elimineras automatiskt. Dessa samtal kommer inte att ge någon ljudsignal, men de kommer att registreras i samtalslistan. För att du skall kunna veta när du har tagit emot dem och granska dem i fall några kan vara viktiga.

WhatsApp lägger också till den snabba integritetskontrollen, vilket gör att du kan se alla skyddsalternativen i applikationen. Denna steg-för-steg-funktion guidar dig genom viktiga sekretessalternativ för att hjälpa dig välja rätt skyddsnivå, allt på ett ställe. Välj ”Starta granskning” i dina sekretessinställningar för att se olika nivåer av integritet. Något som gör dina meddelanden, samtal och personliga information ännu säkrare. Dina privata meddelanden och samtal skyddas med end-to-end-kryptering. Det är bara du och personen du pratar med som kan läsa eller lyssna på dem och ingen annan, inte ens WhatsApp.

För den som ännu inte vet vad WhatsApp är

WhatsApp

WhatsApp är en proprietär, plattformsoberoende mobilapplikation för smarta mobiltelefoner. Utöver grundläggande meddelandefunktioner kan Whatsapp användare skicka varandra bilder, video- och ljudmeddelanden, filer, dokument länkar mm. Förutom i mobiltelefoner så kan den installeras i datorer, med över en miljard användare är det troligtvis världens populäraste meddelandetjänst. Den är otroligt populär i Spanien, praktiskt taget alla använder appen, både yngre och äldre samt företag.

Vi på Hej!Spanien använder appen för i stort sett all kommunikation mellan våra medarbetare. Vi har den installerad både på telefoner och datorer.

Mer information om WhatsApp: WhatsApp får redigeringsfunktion.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …