Affärernas öppettider under jul och nyår

De flesta livsmedelsbutiker i Spanien kommer att ha reducerade öppettider eller stängt under jul, nyår och trettonhelgen.

Mercadona

Oavsett hur välorganiserad man är så är det lätt att glömma något så att man måste göra ett inköp i sista minuten. Denna julen kan det bli knepigare eftersom julafton infaller på en söndag då många butiker ändå har stängt.

Vi har sammanställt tiderna för de populäraste kedjorna, men lokala variationer kan förekomma. Därför är det alltid bra att kolla butikernas officiella webbplatser för att vara helt säker. Kom dessutom ihåg att den 26 december har alla normala öppettider eftersom annandag jul inte firas i Spanien.

Mercadona

Under de senaste åren har den populära och snabbt växande stormarknadskedjan haft stängt alla juldagar. Men så blir det inte i år, de kommer att ha öppet julafton den 24 december och nyårsafton den 31 december, från 09:00 till 15:00.

De kommer däremot att ha stängt juldagen den 25 december, nyårsdagen den 1 januari och trettondagen den 6 januari.

Carrefour

Här finns det variationer beroende på ort, men generellt så kommer deras stormarknader att var öppna till 20:00 julafton och nyårsafton. De kommer däremot att hålla stängt juldagen, nyårsdagen och trettondagen.

Lidl

De kommer att tillämpa helgtider det vill säga öppet från 10:00 till 15:00 på julafton och nyårsafton. Men hålla stängt juldagen, nyårsdagen och trettondagen.

Aldi

På julafton och nyårsafton kommer de att ha öppet 10:00 till 15:00 men alla Aldi-butiker kommer att ha stängt juldagen, nyårsdagen och trettondagen.

Alcampo

Här finns det variationer beroende på vilken stad det är, de stänger antingen 18:00, 19:00 eller 20:00 på julafton. På nyårsafton kommer vissa av butikerna att hålla öppet till 22:00. Men på juldagen, nyårsdagen och trettondagen kommer de flesta av butikerna att vara stängda.

Dia

Butikerna håller öppet både julafton och nyårsafton med helgtider 10:00 till 15:00. De håller däremot stängt juldagen, nyårsdagen och trettondagen.

El Corte Inglés

Här är det stora variationer mellan de olika regionerna, men alla har stängt på juldagen, nyårsdagen och trettondagen. Julafton och nyårsafton har de generellt helgtider 10:00 till 20:00, men variationer kan förekomma.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Playa San Cristóbal, Almuñécar.

Vädret i Spanien blir växlande och ostadigt

Väderprognosen för Spanien utlovar ostadigt och omväxlande väder under början av mars med både blåst, …