Aldi öppnar nya stormarknader i Spanien

Den tyskägda lågpriskedjan öppnar 10 nya butiker i december och har då lanserat 50 nya stormarknader i Spanien under 2023.

Aldi

Det är bara några dagar sedan som den betydligt större konkurrenten Lidl aviserade sina expansionsplaner. Aldi kom in betydligt senare på marknaden i Spanien men har under de senaste tre åren öppnat närmare 100 butiker i landet. De kommer vid årsskiftet att ha fler än 430 stormarknader i Spanien, varav 50 har öppnats i år.

Aldi har uppenbarligen prioriterat Andalusien, för där har de nu 100 butiker.

De nya butikerna som Aldi öppnar denna månaden.

Det blir i kommunerna San Bartolomé (Lanzarote) och Ciutadella (Menorca). Dessutom ytterligare tre butiker i Granada, två i Barcelona och ytterligare en i Deltebre (Tarragona). De har redan öppnat i Torrejón de Ardoz (Madrid) den 1 december och i Albox (Almería) den 4 december.

Aldi Torrejón de Ardoz
Invigning i Torrejón de Ardoz.

Aldis uppfattning om sin verksamhet.

Enligt företaget är nyckeln till deras framgång i Spanien dess engagemang för att erbjuda kunderna högkvalitativa och varierade produkter till överkomliga priser. För att lyckas med det så ser företaget regelbundet över sina produkter och processer. Dessutom upprätthåller de långsiktiga, pålitliga relationer med ett litet antal lokala leverantörer. Detta gör att Aldi kan blanda och matcha mellan sitt eget varumärke och lokalt tillverkade varor. Detta kompletteras med kampanjer på bas och färskvaror, varje vecka alternativt varannan vecka.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Microsoft

Microsoft investerar stort i norra Spanien

Microsoft planerar att investera 2,3 miljarder dollar i ett nytt datacenterprojekt i Aragonien i norra …