EasyJet inviger sin fjärde spanska bas

Idag den 3 april invigde det multinationella lågprisflygbolaget sin fjärde spanska bas på Alicante-Elche Miguel Hernández Airport (ALC).

EasyJet Airbus A320.
Airbus A320-214. Foto: Anna Zvereva, CC.

Det är en säsongsbaserad bas som kommer att vara aktiv från mars till oktober och bidrar till bolagets tillväxt och konsolidering i Spanien. Flygbolaget har 19 flygplan baserade i Spanien och cirka 900 personer är anställda på lokala kontrakt. Den nya basen i Alicante har blivit tilldelad tre flygplan av typen Airbus A320, dessa genererar cirka 100 direkta jobb för piloter och besättningsmedlemmar.

Flygbolaget opererar nu från fyra baser i Spanien: Barcelona, Palma de Mallorca, Málaga och Alicante. Dagens öppning av basen i Alicante sammanfaller med att flygbolagets säsongsbaserade baser återöppnar i Palma de Mallorca och Málaga.

Expansion av linjer och anslutningar.

Öppnandet av den nya basen i Alicante gör det möjligt att utforska outnyttjade marknader och stödja befintliga nyckelrutter. Flygbolaget tillkännagav nyligen tillskottet av 10 nya förbindelser från Alicante. Vilket gör att de nu har utökat sitt nät till 22 destinationer. Passagerare kan nu enkelt resa med easyJet till större europeiska städer som Amsterdam, Genève, Prag och Nantes.

Sedan flygbolaget etablerade sin första rutt mellan Alicante (ALC) och London Stansted Airport (STN) 1999 har de transporterat över en miljon passagerare till och från Alicante. Vilket befäster deras position som det näst största flygbolaget när det gäller internationella förbindelser från Alicante.

Flygbolaget easyJet flög första gången till Spanien för 28 år sedan och har sedan dess transporterat över 220 miljoner passagerare till och från Spanien. Flygbolaget har ett totalt nätverk av 218 rutter som förbinder Spanien med andra europeiska länder. Till sommaren erbjuder easyJet 1,5 miljoner platser i Alicante, vilket är en ökning med 10 % jämfört med 2023.

Relaterat till Alicante flygplats:

Alicante flygplats vinner prestigefyllt pris.

Relaterat till lågpris flygbolag:

Europas största lågpris flygbolag.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Årets Oliv 2024

Årets Oliv – ett nordiskt avtryck i Esteponas kulturliv

Kultur kan representeras i många olika former, något som anammas av föreningen Estepona Nórdico med …