Europas soligaste resmål utvalda

Experter på Travel Lingual har rankat Europas 10 soligaste städer efter hur många soltimmar de har med en spansk stad i topp.

Europas soligaste resmål Alicante
Alicante toppar listan.

Spanien har rankats som ett av de soligaste länderna i Europa med imponerande sex destinationer placerade i topp 10. Den populära semesterplatsen är känd för sitt fantastiska sommarväder och har ett imponerande antal soltimmar per månad.

Många Nordeuropéer söker sig till varma, soliga resmål för sin sommarsemester, och Spanien är ett populärt val. Det ljusa vädret på dagarna och de pittoreska solnedgångarna gör det till ett eftertraktat resmål, och enligt ny forskning finns det goda skäl till det.

Resebloggaren och Travel Lingual-ägaren James Smith sa: ”Dessa soliga destinationer i Europa erbjuder fantastiskt väder, rika kulturupplevelser, fantastiska landskap och aptitretande mat. Dessa data fungerar som en fantastisk utgångspunkt för att planera en solfylld semester samtidigt som du upptäcker Europas mångfaldiga skönhet.”

10 i topp listan

  1. Alicante Spanien – 4.188 timmar per år (349 per månad)
  2. Catania Italien – 4.164 timmar per år (347 per månad)
  3. Murcia Spanien – 4.152 timmar per år (346 per månad)
  4. Málaga Spanien – 4.140 (345 per månad)
  5. Messina Italien – 4.140 (345 per månad)
  6. Valencia Spanien – 4.116 (343 per månad)
  7. Nice Frankrike – 4.104 (342 per månad)
  8. Las Palmas Spanien – 4.092 (341 per månad)
  9. Granada Spanien – 4.092 (341 per månad)
  10. Palermo Italien – 4.080 (340 per månad)

”Högst på listan, Alicante, Spanien, erbjuder besökare i genomsnitt 4.188 soltimmar per år, perfekt för nöjen vid havet, livliga stadsdelar och pittoreska stränder. Andra soldränkta städer som Catania, Italien och Nice, Frankrike, ger också unika upplevelser och rikligt med solsken för värmesökande äventyrare.”

Bland de andra topplaceringarna i Spanien finns Murcia, Málaga, Valencia, Las Palmas och Granada – som alla är kända av olika anledningar. Medan Murcia och Valencia har rik kultur, allt från kyrkor i barockstil till moderna planetarier och ett oceanarium, är Málaga mer känt för sina ljusa vita stränder och glittrande vatten.

Nordeuropéer på väg till Granada kommer att hitta storslagna exempel på medeltida arkitektur i hela den andalusiska miljön. James tillade: ”Mångfalden av dessa soldränkta städer ger resenärer otaliga möjligheter att skapa oförglömliga minnen. Oavsett om du vandrar genom historiska platser, njuter av lokal gastronomi eller bara slappar på vackra stränder, tillgodoser Europas soligaste destinationer alla resenärers önskemål.”

Granada
Granada

Relaterade artiklar

Hotellbokningarna i Spanien ökar.
Magiskt spabesök i Málagas underjord.
Resandet med flyg till Spanien ökar.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …