Handboll Sverige – Spanien

Sverige vann landskampen på Saab Arena i Linköping i går, nu väntar returmötet i Spanien på Olivo Arena i Jaén den 12 mars.

Nu handlar det om EHF Euro Cup och det finns inte alls lika mycket i potten som i VM men en vinst är trots allt en vinst. Totalt hade Sverige sju spelare i truppen som inte var med i hemma-VM i januari. Förutom Gottfridsson saknades bland andra Andreas Palicka och Niclas Ekberg. När lagen spelade i VM släppte Sverige in 39 mål mot Spaniens 36 mål, ett nytt historiskt bottenrekord för landslaget. Nu var försvaret i stället en viktig nyckel till segern. Imponerade individuellt gjorde även Eric Johansson, med sju mål, och Tobias Thulin som vaktade målet i första halvlek.

Efter matchen nu på söndag i Jaén avslutar det Svenska landslaget sedan cupen mot Tyskland (i Kristianstad) och Danmark (i Herning). Alla fyra lagen är redan klara för nästa års Europamästerskap i Tyskland och spelar därför miniturneringen i stället för ett EM-kval.

För den som vill se matchen på plats

Handbolls affish

Matchstart klockan 18:00 den 12 mars 2023.
Insläpp till arenan från klockan 17:00.

Platsen är Olivo Arena, som ligger vid feriaplatsen (Recinto de Ferias y Congresos de Jaén) i förlängningen av Carretera Granada.

Biljetterna kostar från 13,20 euro till 16,20 euro.

De kan köpas här: Megaentradas.

Den som inte kan vara på plats kan se matchen gratis på RTVE Play.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …