Kraftiga reserabatter i Spanien inför Black Friday

Nu går det att göra riktiga fynd för den som har tänkt sig ut och resa, bra rabatterbjudanden och bonusar finns för både tåg och flygresor.

Black Friday

De flesta har nog inte kunnat undgå att märka att Black Friday infaller den 24 november 2023. Vi överhopas med erbjudanden inte bara nu på fredag utan under hela veckan som också av vissa affärskedjor kallas för Black Week. Nu är det så att Black Friday är utan tvekan den största shoppingdagen före jul här i Spanien, och har så varit under flera år.

Resepriserna tenderar att braka iväg uppåt inför jul och nyårshelgerna men det finns vissa rabatter som faktiskt inte är dåliga. Här kommer ett par av dem.

Billiga flygresor

Iberia Express
Iberia Express.

Iberia Express har ett erbjudande där de erbjuder rabatter på upp till 40 % på flyg som bokas online mellan den 20 och 27 november. För att få rabatten måste du vara medlem i flygbolagets Club Express. De billiga flygen är tillgängliga för resor mellan den 28 november i år och den 15 juni 2024. De kan köpas på webbplatsen för Iberia Express.

Rabatten tillämpas bara på det faktiska flygpriset, vilket betyder att flygplatsskatter och avgifter kan tillkomma. För att nämna några av erbjudandena, flyg till Ibiza från 12 euro, Gran Canaria 23 euro, eller Berlin från 27 euro, London 26 euro och Kreta 45 euro.

Mer om flygresande i Spanien: Valencias förbindelser med omvärlden förbättras.

Billiga tågresor.

Höghastighetståg
Iryo, höghastighetståg.

Om du föredrar att åka tåg så kan du titta på Iryos erbjudanden. De är ett lågprisbolag men det innebär inte att de sniglar fram utan det är höghastighetståg som vi talar om. De har lanserat en kampanj med en miljon biljetter till försäljning för 11 euro!

Kampanjen omfattar resor mellan den 15 januari och 20 november 2024. Så tyvärr omfattas inte jul och nyår i erbjudandet. Men du kan boka plats för resor i påsk eller andra helgdagar.

Biljetterna för erbjudandet ”Red Friday” kan köpas fram till söndagen den 26 november på Iryos webbplats. När du angett dina datum, avgångs- och destinationsorter kommer du att presenteras med alla alternativ på för 11 euro i ”initial” kurs. Detta är Iriyos billigaste erbjudande, de övriga ligger på 18 euro och uppåt. Men de är flexibla, reseuppgifterna kan ändras när som helst innan resan. Den som avbokar senast 7 dagar i förväg får 80 % återbetalt.

Mer om tågresande i Spanien: Tågbiljetter i mängd till Andalusien-tåg.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …