Tågbiljetter i mängd till Andalusien-tåg

Renfe säljer 8,5 miljoner biljetter till AVE och Avlo höghastighetståg som förbinder regionen med Madrid, Barcelona och Valencia.

Renfe AVE-tåg

Spaniens statliga tågoperatör Renfe startar försäljningen idag (17 oktober) för tåg som förbinder Andalusien med Madrid, Barcelona och Valencia. Företaget erbjuder biljetter upp ett år i förväg, fram till oktober 2024. Allt för att ”göra det enklare för kunderna att planera sina resor med möjlighet att få billigare priser”, påpekar Renfe.

Av det totala antalet biljetter som finns till försäljning med en ursprungs- eller destinationsstation i Andalusien. Så är det sju miljoner för tjänster som förbinder Sevilla, Córdoba, Málaga och Granada med den spanska huvudstaden. Enligt uppgifter från Renfe.

Från och med idag kommer Renfe att erbjuda 511 AVE- och Avlo-tåg i veckan på tjänsterna mellan Andalusien och Madrid, Katalonien och Valencia. Dessa tjänster representerar ett veckoerbjudande på 175.000 platser för dessa destinationer.

Från och nu kommer Renfe att öka utbudet på AVE-tåg till Madrid med 3,5 %. Mellan Sevilla och Madrid kommer 29 veckotåg att tas i bruk. Det blir tre nya dagliga tåg, plus ett till på fredagar från Sevilla och söndagar från Madrid. Ytterligare två dagliga AVE-tåg kommer att öka utbudet mellan Málaga och den spanska huvudstaden, enligt företaget.

Renfe kommer också att ”förstärka” AVE-länken mellan Andalusien och Barcelona med en ökning på 38 % av antalet platser. Från och med idag kommer antalet tjänster mellan Málaga och Barcelona också att utökas med två nya AVE-tåg om dagen, vilket betyder fyra dagliga tåg. De kommer också att köras med tåg i 103-serien som har större kapacitet än de som för närvarande används.

Tågresenärer kan köpa sina biljetter till alla ovan nämnda tåg tolv månader i förväg genom de vanliga försäljningskanalerna, enligt Renfe.

Relaterat till tågresande i Spanien.

Tågförbindelserna mellan Málaga och Madrid utökas.
Tågförbindelserna mellan Málaga och Barcelona utökas.
Renfe har utfärdat miljontals gratis tågbiljetter.

Renfe uppdaterar sin look:


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …