Lidl öppnar stormarknad på Madrid-Barajas flygplats

Etableringen kommer att göra Lidl till den första stormarknaden på en flygplats på spanska fastlandet, kontraktet är på 30 år.

Lidl, logotype

Lokalerna är på 8.500 kvadratmeter och det blir en försäljningsyta på 6.000 kvadratmeter. De återstående lokaliteterna kommer att användas som lagerlokaler och för parkering och supporttjänster.

Det uppskattade värdet av kontraktet överstiger 14 miljoner euro och Lidl Spaniens erbjudande gick över Aldi och Ahorramas, som också ville öppna på flygplatsen. Det 30-åriga kontraktet kommer att innebära att Lidl betalar en månadshyra på 27.030 € och en engångsbetalning vid tillträdet på 993.000 €. Butiken förväntas öppna inom 36 månader efter det att avtalet undertecknats.

Flygplatsoperatören Aena vill utveckla området.

Den nya butiken kommer att vara en del av den spanska flygplatsoperatören Aenas projekt att skapa en toppmodern logistikpark runt flygplatsen. Den är tänkt att inkludera kontor, kompletterande aktiviteter och grönområden samt områden för sportaktiviteter.

Spanien följer nu efter andra europeiska länder som redan har byggt liknande parker runt sina flygplatser. Avsikten är att göra dem mer vänliga och användbara för kunderna, dessa inkluderar Amsterdam, München och Köpenhamn.

Lidl kommer att öppna fler butiker i Spanien.

Lidl Spanien expanderar kraftigt och inte bara med butiker utan även nödvändiga logistikcenter byggs ut och nya tillkommer. Redan i juli lovade Lidl att öppna 20 helt nya butiker i Spanien före årets slut. Något som skulle få dem att investera ytterligare 230 miljoner euro i sin verksamhet över hela landet. Deras senaste tillkännagivande backar upp det löftet.

Lidl i Spanien ses som ett av de snabbast växande varumärkena i landet under de senaste åren. De har för närvarande 670 butiker i Spanien och deras marknadsandel har stigit till 6,3 %. Men deras marknadsandel är fortfarande långt efter Mercadona (26 %) och Carrefour (9,9 %), men före Eroski (4,4 %) och Dia (4,3%). Allt enligt senaste data från Kantar.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …