Massivt återkallande av inlagda produkter

Inlagda oliver och olika former av pickles från det populära fabrikatet Corbí innehåller olämpliga ingredienser för mänsklig konsumtion.

Inlagda produkter.
Inlagda oliver. Foto: Tamorlan, CC.

Den spanska myndigheten för livsmedelssäkerhet och nutrition (Aesan) har varnat för upptäckten av ingredienser som inte är lämpliga för konsumtion. Det gäller burkar med oliver och pickles av olika format från märket Corbí och har rekommenderat alla som har dem att inte konsumera dem. Hälsovarningen gäller alla partier, alla förpackningar och alla bäst före datum.

Dessa vanliga livsmedel kommer från Jaén och har sålts i stormarknader och andra butiker i Katalonien, Valencia, Kantabrien, Madrid, Andalusien, Balearerna, Murcia, Extremadura och Kastilien-La Mancha. Men myndigheterna säger att det kan inte uteslutas att de också har distribuerats till andra regioner.

Konsumenter uppmanas starkt att inspektera sina skafferier och kylskåp för att undanröja dessa produkter. Informationen har också överförts till Sciri för att verifiera att de berörda produkterna dras tillbaka från alla marknadsföringskanaler.

Några produktnamn att hålla utkik efter (samtliga av fabrikat CORBÍ ). COCTEL DE ACEITUNAS , ACEITUNAS PARTIDAS JAÉN, PIPARRAS DULCES EN ACEITE DE OLIVA.

Återkallandet gäller alla förpackningsformat och alla datum.

Tidigare artiklar om utfärdade varningar i Spanien: VARNINGAR.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …