Mercadona lanserar sommartider

Den spanska stormarknadskedjan utökar sina öppettider i sommar i alla områden med stor turisttillströmning.

Mercadona
Mercadona

Ändringen i öppettiderna kommer att påverka mer än 330 butiker över hela Spanien. Sommartiderna träder i kraft den 26 juni och innebär att butikerna är öppna från 9 på morgonen till 10 på kvällen, utan avbrott. Sommartiderna gäller under två månader och avslutas den 27 augusti.

En del av de butiker med allra störst belastning kommer dessutom att var öppna på söndagar och helgdagar under sommaren, dock bara till klockan tre på eftermiddagen. Dessutom kommer Mercadona att förstärka personalen för att möta behovet av raster för de anställda och möta behoven i de turisttäta områdena.

För att göra det enklare för kunderna att se vilka butiker som har gått över till sommartider och vilka som har helgöppet, så finns det en sökfunktion på deras webbplats. Där kan man genom att ange postnummer, butikens adress eller kommunens namn för information om detta. För alla de butiker som inte omfattas av sommartiderna gäller de vanliga tiderna 09.00-21.30 samt söndagsstängt.

Fakta om Mercadona

Mercadona är en spansk stormarknadskedja som grundades 1977. De har över 1.630 butiker i alla de 17 spanska regionerna, Ceuta, Melilla och 39 i Portugal. Mercadona rankades som det 9:e mest välrenommerade företaget i världen 2009, av Reputation Institute som listats i Forbes Magazine.

Mercadona arbetare

Mercadona sysselsätter cirka 99.000 arbetare, alla med fasta kontrakt. Vid anställning måste arbetare genomgå fyra veckors utbildning. De anställda måste också gå igenom tjugo extra timmars utbildning varje år. Anställda får löner över riksgenomsnittet för arbetare inom livsmedelsbutiksbranschen och majoriteten av de anställda får bonus varje år.

Relaterad artikel

Mercadona sänker priset på 500 produkter.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Smugglare i båtjakt.

Spansk polis i dramatisk båtjakt efter smugglare

Guardia Civil i Spanien har släppt bilder på en lyckad båtjakt som resulterade i ett …