Nu kan du rösta på Spaniens bästa strand

De högst rankade stränderna i Spanien möts i en hård konkurrens om titeln Spaniens bästa strand, du kan vara med och rösta och vinna pris.

Playa de Valdevaqueros, Tarifa.
Playa de Valdevaqueros. Foto: El Ayudante, CC.

Läsare av rese- och livsstilspublikationen Condé Nast Traveler har återigen blivit ombedda att välja den bästa stranden i Spanien bland tio kandidater.

2023 var det stranden i Bolonia nära Tarifa i Cadiz-provinsen som vann utmärkelsen. 2021 var det Valdevaqueros Cadiz), 2020 San Antonio del Mar i Asturien, 2019 gick priset till Papagayo på Lanzarote.

Men vilken blir vinnaren 2024?

Teamet från CN Traveller har tidigare turnerat den spanska kusten för att få fram ett urval av de 50 bästa stränderna i Spanien 2024. Denna lista presenterade ett urval av stränder för alla smaker. Storstadssemester, gömd, passar bra för turister, orörda och oförstörda, pittoreska, vulkaniska eller ett miniparadis. Gemensamt för alla är att de sticker ut för att vara platser för att fly från världen utanför.

Läsarna började rösta den 5 juni för sin favoritstrand bland de fyra som valts ut av CN Travellers team av specialister inom varje region i landet. Nu ska finalisterna – en per region – tävla om guldmedaljen.

Du kan vara med och rösta, omröstningen är öppen fram till den 23 juni 2024, klockan 23:59. Du kan delta i omröstningen via denna länken fram till ovannämnda datum och klockslag.

De tio finalisterna för den bästa stranden i Spanien 2024:

  • Valdevaqueros, Tarifa (Cádiz).
  • Cala Saona (Formentera).
  • Famara (Lanzarote).
  • Los Locos (Kantabrien).
  • Cala Fonda (Tarragona).
  • Playa Norte (Castellón).
  • Las Catedrales (Lugo).
  • Zarautz (Guipúzcoa ).
  • Playa de Poo (Asturien).
  • Calblanque (Cartagena).

Du kan vinna pris genom att rösta.

De som röstar kommer automatiskt att delta i en pristävling tack vare Roadsurfer. Priset är en kupong på 300 euro som kan lösas in vid bokning av husbil från företaget. Roadsurfer är en av Europas största företag för husbilsuthyrning (finns i 16 länder) och de har stationer i Madrid, Barcelona, Valencia, Bilbao, Málaga och Sevilla.

För vinnaren gäller att de måste lämna en obligatorisk deposition för husbilen. De måste dessutom vara över 18 år och ha haft körkort i minst ett år.

Fler artiklar om spanska stränder:

Spaniens bästa stränder för kitesurfing.
Spanien dominerar världens kvalitetsstränder.
Europas bästa stränder är rankade.
Spaniens 25 bästa stränder är utvalda.

Spaniens bästa nudiststränder.

En video från Playa de Valdevaqueros:


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Microsoft

Microsoft investerar stort i norra Spanien

Microsoft planerar att investera 2,3 miljarder dollar i ett nytt datacenterprojekt i Aragonien i norra …