Rabattkrig på spanska bensinstationer

Energijätten Repsol intensifierar det rådande rabattkriget i Spanien genom att dubbla sina redan generösa bränslerabatter.

Repsol

Erbjudandet gäller från och med idag den 6 september och enligt företagets webbplats gäller det fram till och med den 15 oktober. De tillämpar en stigande skala med rabatter. Det innebär att ju fler av företagets tjänster som man använder desto högre rabatter får man.

Repsol Waylet

Kunder som registrerar sig för Repsols Waylet-applikation kan dra nytta av sänkningar på upp till 40 cent per liter. De kan också få upp till 100 procent rabatt på laddningar av elbilar vid allmänna ställen och bensinstationer. Lite beroende på vilken energiavtal de har med företaget.

  • Bilplan: bara genom att använda Waylet får kunden en besparing på 10 cent per liter på bränsle och 6 % av kostnaden för elektrisk laddning på allmänna vägar.
  • Bil- och elplan: Om du utöver tankning har avtalat en eltaxa. Då får du rabatt på 20 cent per liter i bränsle och 100 % av beloppet för laddningar som görs på någon av Repsols allmänna laddstationer.
  • Bil-, el- och värmeplan: Lägg till bränsle, el och om du dessutom har anlitat en av uppvärmningsmetoderna som erbjuds av företaget (naturgas, butan, propan och eldningsolja). Då blir rabatten 30 cent per liter bränsle och 100 % av laddningar som görs på Repsols allmänna laddstationer.
  • Bil-, ljus-, värme- och solplan: Om du har eller lägger till installationen av solpaneler för egen förbrukning med Solar360. Eller anslutningen till en Solmatch solcellsgemenskap till hela det tidigare energierbjudandet. Då får du en rabatt på 40 cent per liter bränsle och 100 % på laddningar som görs på Repsols allmänna laddstationer.

Repsol är också stora på förnybar energi och är det enda energibolag som idag lovar 100 % förnybar energi på sina laddstationer. Mer om deras satsning på förnybar energi här: Nya vindkraftsprojekt i Spanien.

Ett par tips för att få ner kostnaderna.

Nu är givetvis inte Repsol det enda energibolag som erbjuder rabatter, i stort sett alla har någon form av rabatterbjudande. Detta är bara ett exempel för att visa att det kan löna sig att titta närmare på vad de bolag som man anlitar har att erbjuda. För det är inte alltid som de avslöjar alla rabatter de har att erbjuda speciellt tydligt. Ibland måste man faktiskt fråga efter dem.

Det kan också löna sig att aktivt leta efter billiga inköpsställen. Ett tips är att bränsle oftast är billigare på landsbygden. Mer om det här: Drivmedelspriserna i Spanien stiger.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …