Rekommendationer för bokningar av turistboende i Spanien

Junta de Andalucías generaldirektorat för konsumentfrågor ger ut tips och rekommendationer för den som bokar hotell eller turistboende online.

Boka turistboende online.

Rekommendationerna från Andalusiens regionalregerings ”Consumo” gäller för de som bokar online, något som blir mer populärt för varje år. Tipsen och rekommendationerna är applicerbara i hela Spanien och i det stora hela i de flesta andra länder.

En av de viktigaste rekommendationerna är att spara bokningsbekräftelsen på din mobiltelefon, samt all kommunikation som görs under bokningsprocessen (e-post, mottagningsbevis etc.). Samt dokumentation av kampanjer, rabatter eller liknande. För då finns det alltid möjligheter att framföra klagomål vid eventuella incidenter med hotellet eller bokningsplattformen. Eller om du upptäcker att det kontrakterade inte överensstämmer med de tjänster som tillhandahålls.

Om bokningen har gjorts via en resebyrå måste reklamationen lämnas in till den byrån. Om det däremot har gjorts direkt med turistboendet eller med en bokningsplattform, då skall det ställas till dem.

Sök på nätet och jämför erbjudanden.

Som annonsen för en välkänd onlineplattform säger: ”Sök, jämför och om du hittar något bättre, köp det”. Det är grundläggande, men effektivt. Consumo rekommenderar att jämföra priser och villkor på olika hotellanläggningar, antingen via hemsidan eller genom sökmotorer och prisjämförelsesidor som finns tillgängliga på internet. Att läsa kommentarer och åsikter från andra användare är också effektivt.

När du väljer det perfekta semesterboendet är det viktigt att ta hänsyn till detaljer som dess läge, villkoren som erbjuds av platsen, transportmöjligheter och shoppingmöjligheter som finns i närheten, samt dess avstånd från turistattraktioner.

Innan du fortsätter med betalningen är det nödvändigt att känna till avtalsvillkoren i detalj, med särskild uppmärksamhet på förekomsten av eventuella tilläggsavgifter och till avbokningspolicyn, reservationsändringar och eventuella andra anspråk.

Stressa inte med bokningen.

Men framför allt rekommenderar Consumo att du inte agerar för snabbt med bokningen. Utan alltid väljer säkra webbplatser om du bokar online. Om du bokar i Andalusien bör du välja anläggningar som är medlemmar i Junta de Andalucías konsumentskiljedomssystem (Arbitraje de Consumo). Det är alltid att föredra att planera bokningen i förväg med hänsyn till dessa aspekter. För att undvika sådant som att upptäcka att du inte har en plats att bo på, eller att du har betalat mer än du borde.

Relaterat till hotell och turistboende i Spanien.

Spaniens bästa hotell är framröstade.
Hotellpriserna når rekordhöga nivåer.
De mest prisvärda semesterbostäderna på Costa del Sol.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …