Retro Málaga en klassisk motormässa

Det är dags för den elfte upplagan av Retro Málaga, en mässa för klassiska bilar och motorcyklar samt delar och tillbehör.

Retro Málaga motormässa.

Retro Málaga är den klart ledande utställningen för klassiska, vintage- och samlarbilar i södra Spanien. Mässan hålls i kongresspalatset ”Palacio de Ferias y Congresos” i Málaga den 26 till den 28 januari 2024. Utställningen öppnar fredagen den 26 januari kl.16.00 och stänger kl.20.00. På lördagen är det öppet mellan 10.00 och 21.00 och på söndag är det öppet 10.00 till 19.00. Biljetter finns att köpa online samt i biljettkassorna vid ingången. Barn under 10 år går in gratis.

Det är lätt att ta sig till kongresspalatset där mässan hålls. Har man eget fordon så finns det gott om parkeringsplatser annars är det enklast att ta en buss från centrum. Buss nummer 4, 19 och 20 förbinder centrum med kongresspalatset och buss 22 går från universitetet. Det är också gångavstånd från pendeltåget.

Två paviljonger.

Mässan hålls i två paviljonger, i den ena paviljongen finns det en stor mängd utställare samt en loppmarknad med delar och tillbehör. I paviljong två står besökande klassiska fordon. Många av de utställda fordonen är till salu.

Utställningsområdet kommer som vanligt att hysa högkvalitativa fordon, inklusive ett enastående urval från Málagas bil- och modemuseum. Bland dem utmärker sig modeller som Jaguar XK120 Coupé, Cadillac Eldorado och Tatra T87.

Porsche har tack vare Aurelio Villanuevas privata samling en framträdande plats. Där visas bland andra, 930 RUF Flatnose, 993 4s och två 964 Turbo 3.6.

Den ikoniska SEAT Ibiza, som fyller 40 år 2024, kommer att bli föremål för en speciell hyllning i samarbete med Renault Classic Club of Andalusia. Tre varianter av den bilen ställs ut: en Street från 1988, en 1,2 CRONO 3-dörrars från 1989 och en Friend från 1993.

Retro Málaga 2022
Arkivbild från 2022 års upplaga.

Den klassiska parkeringen är en huvudattraktion.

Vem som helst kan gå till Retro Málagas klassiska fordonsmässa genom att köpa en allmän biljett, som kostar 10 € per person/dag. Men om du har ett klassiskt fordon rekommenderar vi att du kommer i det för att njuta av en mer autentisk upplevelse och då blir biljetterna billigare.

Den klassiska parkeringen är utan tvekan en av de stora attraktionerna i Retro Málaga. Klassiska fordonsentusiaster tar ut sina juveler ur garaget och tar med dem till evenemanget för att diskutera hemligheterna med deras restaurering eller underhåll med andra fans. Om du har en klassisk bil eller en gammal motorcykel är det här det perfekta tillfället att visa upp den.

Om ditt fordon är minst 30 år gammalt och är i gott skick vad gäller originalitet, underhåll och rent och snyggt. Då kan du parkera på den inre parkeringen i själva paviljongen samt i ett avgränsat utrymme på platsens utomhusparkering. Mycket exklusiva sportbilar kan accepteras även om de är yngre än 30 år.

Det är smidigast att köpa biljetten CLÁSICO +30 online.

Du behöver bara köpa ”CLÁSICO +30”-biljetten online. Denna biljett är tillgänglig för någon av evenemangets tre dagar och kan köpas både online och i biljettkassan under evenemanget. Vi rekommenderar att du köper online så att åtkomsten blir bekvämare och smidigare för alla deltagare med klassiska fordon.

Denna biljett har ett reducerat pris, 7 € per person, en rabatt som gäller för max två passagerare per fordon. Om du kommer med fler personer i bilen behöver resten en allmän biljett (10 €) för att komma åt lokalen. För att göra köpet så bekvämt som möjligt har vi organiserat dessa biljetter i paket, efter antalet personer i bilen. Välj mellan 1, 2, 3, 4 eller 5 och slutför ditt köp.

Kör till FYCMA genom Hipercor-rondellen eller genom sidoinfarten och visa vår personal din utskrivna eller mobila biljett, samt din fordonsdokumentation. Vi uppskattar att du är proaktiv och har allt förberett för att visa det för vår personal. Om vår personal ger dig en ackreditering när du kommer med ditt fordon, spara den och visa den när du tar dig in till evenemanget

Retro Málaga planlösning.

Kom i tid.

För att underlätta åtkomsten och undvika trafikstockningar så mycket som möjligt kommer denna inomhusparkering att öppna klockan 9:00 på morgonen, en timme innan evenemangets start.

När du väl har parkerat och om du vill lämna evenemanget och gå in igen kan du göra det utan problem. Men om du tar ut fordonet från ditt utrymme kan vi inte garantera att det kommer att finnas plats tillgänglig när du kommer tillbaka.

”CLASSIC +30” -biljetter är tillgängliga för någon av evenemangets tre dagar, men är bara giltiga för en dag. Om du vill gå på evenemanget i flera dagar behöver du en biljett för varje dag.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Playa de Las Canteras, Kanarieöarna.

Sommarvädret tar paus i delar av Spanien

I början av veckan har vi stabilt sommarväder i Spanien, men på onsdag blir det …