Svenskar utomlands uppmanas till försiktighet

Efter terrordådet i Bryssel den 16 oktober uppmanar det svenska utrikesdepartementet svenskar utomlands att vara extra försiktiga.

Svenska utrikesdepartementet

Sveriges ambassad i Madrid skriver

Med anledning av händelsen i Bryssel där två svenskar dödats i ett förmodat terroristdåd uppmanas svenskar utomlands att iaktta ökad försiktighet samt att hörsamma lokala myndigheters råd.

Hotbilden mot Sverige och svenska intressen utomlands är sedan tidigare förhöjd.

Ambassaden har ingen indikation på att det skulle föreligga någon specifik förhöjd hotbild mot Sverige eller svenska intressen i Spanien.

Svenskar utomlands uppmanas också att skriva upp sig på svensklistan samt ladda ner appen UD Resklar och där aktivera pushnotiser för aktuellt land: https://www.swedenabroad.se/…/uppmaning-till-svenskar…/

Anmäl dig till svensklistan:

https://www.swedenabroad.se/sv/svensklistan/

En kommentar

I Bryssel var det uppenbarligen de svenska fotbollströjorna som gjorde att svenskarna blev måltavlor för terrorattentatet. Därför finns det nog all anledning att tona ner det svenska i nuläget, jag tänker då framförallt på kommande match. Den då de svenska fotbollsdamerna skall möta Spanien på Rosaleda i Málaga den 5 december.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …