Tyska turister slår spanskt ölhävningsrekord

Gruppen på 55 tyskar lyckades med att häva 1.234 öl på 3 timmar och krossade då det förra rekordet som bara var på 1.111 öl.

BVierkönig
Platsen för rekordet.

Det vet ju de flesta att man kan bli törstig om man har semester i ett varmt klimat. Det var tydligen något som den 55 man starka tyska gruppen tog fasta på. I ärlighetens namn skall sägas att de faktiskt inte bara var män, 13 kvinnor ingick i den öldrickande gruppen. Det var en Kai Uwe Kahamann på en tysk resebyrå som organiserade hela evenemanget.

Personerna i fråga hade faktiskt inte träffats innan de åkte till Spanien för att slå det tidigare rekordet på 1.111 öl, som sattes på Bierkönig på Mallorca i juli.

De startade racet klockan 10:32 och den sista öldroppen slank ner genom strupen klockan 12:54 den 30/10-2023. Det knepiga i hela dryckesslaget var att alla ölen var tvunget att hällas upp innan utmaningen fick starta. ”Det tog oss ungefär en och en halv timme längre än förväntat” förklarade Kahmann. ”Särskilt de sista ölen var för varma och avslagna, men vad skulle du inte göra för att sätta nytt rekord?”

Många öl per timme.

Ölhävningsrekord med många öl.

Även om alla givetvis drack i olika takt så representerar det nya rekordet 22,4 öl per deltagare, eller 10 öl i timmen per person. ”Allt gjordes på ett ordnat sätt, ingen tappade humöret eller trillade ur kön” sa den 62-årige affärsmannen som var en av de äldsta deltagarna i gruppen. Men han erkände att det tog sin tull så småningom.

”Jag hade inte direkt ett tjockt huvud dagen efter”, men han erkände att han var tvungen att krypa ner i sängen vid 19-tiden. Medan några av de yngre deltagarna stannade uppe och fortsatte att festa.

Gänget spenderade 2.838, 20 euro på de 1.234 ölen, vilket motsvarar 2,30 euro per glas. Kommer detta evenemanget att leda till något nytt rekordförsök? Kahamannn är inte så säker, men några modiga individer har redan siktet inställt på att sänka 2.222 öl nästa gång.

Så här var det på Bierkönig den 25 oktober i år:

Nu är ju livet inte bara öl, vi behöver ju mat också.

De fem bästa destinationerna för matälskare.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Gripen kvinna.

Lämnade sin dotter ensam hemma – arresterades

En sexårig flicka hittades vandrande ensam på en gata i Logroño mitt i natten medan …