a:1:{s:6:"format";s:8:"1143x140";}
SELECT ID, post_content FROM wp_hej_posts, wp_hej_postmeta WHERE ID = post_id AND post_status = 'publish' AND meta_key = 'ts-ads-format' AND meta_value IN ('1143x140') ORDER BY RAND()
a:1:{s:6:"format";s:7:"768x475";}
SELECT ID, post_content FROM wp_hej_posts, wp_hej_postmeta WHERE ID = post_id AND post_status = 'publish' AND meta_key = 'ts-ads-format' AND meta_value IN ('768x475') AND ID NOT IN (2106) ORDER BY RAND()

Lonely Planets toppdestinationer för hösten 2024


Lonely Planet som är världens ledande reseguide har med två destinationer i Spanien på sin topp 10 lista, med Sevilla överst på listan.

Sevilla, toppdestination från Lonely Planet.
Sevilla. Foto: Eleazar – Flickr, CC.

Reseguiden Lonely Planet släpper varje år en lista över toppdestinationer att besöka under höstsäsongen. I år toppar Andalusiens huvudstad Sevilla listan, enligt guiden är Sevilla den perfekta destinationen för en höstresa. Då den erbjuder en unik blandning av historia, kultur och naturlig skönhet som gör besökarna förtrollade.

Hösten i Sevilla har en behagligt mild temperatur, från 15-22 grader. Något som gör den idealisk för att utforska stadens historiska landmärken och att njuta av naturen. Den kvävande sommarhettan har lättat konstaterar experterna på guiden. Men det är fortfarande tillräckligt varmt för att strosa runt i kortärmat.

Stadens gator kantas av en fantastisk arkitektur inklusive de ikoniska Plaza de España, Torre del Oro, den fantastiska katedralen och La Giralda. Varje stadsdel, från Triana till Santa Cruz har sin egen unika karaktär och charm som bara ligger där och väntar på att bli upptäckta. Där finns också en uppsjö av bra tapasrestauranger, mer om det: Mersmak Sevilla.

Bra läge som basläger för att se Andalusien.

Enligt Lonely Planet är Sevilla också en idealisk bas för att utforska andra delar av det fascinerande Andalusien. Besökare kan enkelt ta dagsutflykter till flera närliggande städer som Ronda, Córdoba eller Granada. För att där upptäcka den rika kulturen och all den historia som finns i södra Spanien.

Sevilla har bra förbindelser med omvärlden, där finns flygplats samt järnväg med höghastighetsförbindelse till Madrid och Málaga med flera städer. Vägnätet i omgivningen är utmärkt och staden har dessutom en modern tunnelbana.

En video från Sevilla (med engelsk text):

Det finns en spansk destination till på topplistan.

Teneriffa, en av Kanarieöarna tar sig in på en hedervärd åttonde plats. Med sina vulkaniska sandstränder, frodiga skogar och rika kulturarv är Teneriffa en idealisk destination för naturälskare.

En svensk video från Teneriffa:


Sevilla och Teneriffa är Spaniens bidrag på topplistan här kommer hela topplistan:

  1. Sevilla, Spanien.
  2. Dodekanesos, Grekland.
  3. Umbrien, Italien.
  4. Montenegro.
  5. Köpenhamn, Danmark.
  6. Höglandet, Skottland.
  7. Malta.
  8. Teneriffa, Spanien.
  9. Lettland.
  10. Bourgogne, Frankrike.

Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001.

Läs också

En bild på temat fattigdom.

Spanien noterar den lägsta fattigdomen på ett decennium

Regeringen i Spanien hävdar att de åtgärder som har vidtagits sedan pandemin har förhindrat nästan 11 miljoner från fattigdom eller utanförskap.