Aldi i Spanien sänker priserna

Den tyska stormarknadskedjan Aldi sänker priserna på mer än 400 produkter i Spanien och sätter därmed hård press på konkurrenterna.

Aldi

Livsmedelspriserna stiger på de flesta matvaror och kommer att stiga ännu mer i sommar när matmomsen höjs på många varor. Men stormarknadskedjan Aldi gör sitt för att hålla priserna nere genom att sänka priserna på mer än 400 varor.

Under årets första fyra månader tillämpade stormarknadskedjan permanenta rabatter på så mycket som 23 % på många varor. Sedan dess har Aldi fortsatt med sitt åtagande att ständigt se över priserna och sänka kostnaderna där det är möjligt.

Egna varumärken och lokala produkter.

Aldi uppskattar att satsningen på sina egna varumärken och varor av spanskt ursprung gör att detta senaste initiativet sparar in nästan 105 euro för kunderna. Just nu kommer 8 av 10 av de produkter som finns på Aldis hyllor från Spanien och 9 av 10 produkter är eget märke. Enligt en färsk undersökning gjord av Kantar Worldpanel kan de kunder som bara handlar kedjans ”White label-varor” spara så mycket som 696,62 euro per år.

Stormarknadskedjan säger att dessa besparingar är möjliga tack vare satsningen på lokala spanska producenter. Med vilka de etablerar långsiktiga förtroendeskapande relationer för att anpassa utbudet efter tillgång och efterfrågan. Det är detta som är förutsättningen för att kunna hålla tillbaka den allmänna prishöjningen inom livsmedelssektorn.

Ytterligare data som samlats in av Kantar Worldpanel stödjer Aldis imponerande försprång i branschen. Den avslöjar också att kedjan har hållit lägre priser än konkurrenterna i sitt konsekventa lagersortiment under de senaste två åren. Jämfört med genomsnittet på den spanska marknaden låg Aldis fasta katalog 2023 hela 12 % under konkurrerande kedjor.

Relaterat till ovanstående företag.

Aldi växer och har nu 100 butiker i Andalusien.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Lokalpolisen i Málaga.

Hastighetskontroller med radar för elsparkcyklar

Málaga har börjat med radarkontroller av elsparkcyklarnas framfart i staden, de första böterna på 200 …