Billiga tågbiljetter i Spanien släpps 19 mars

Ouigo lanserar billiga biljetter på sina höghastighetståg till destinationer över hela Spanien, med priser från nio euro.

Ouigo. Ouigo i Barcelona med destination Madrid. Foto: Robot8A, CC.

Ouigo som är en av Spaniens lågprisoperatörer för höghastighetståg lanserar en superrea som startar klockan 10:00 tisdagen den 19 mars 2024. De billiga tågbiljetterna kommer att vara giltiga för resor fram till den 14 december så de inkluderar inte julresorna.

De billiga biljetterna inkluderar några av tågoperatörens mest populära linjer. Inklusive resor mellan Madrid, Barcelona, Zaragoza, Albacete, Taragona, Alicante, Valencia, Valladolid, Segovia och Cuenca.

Tågoperatören som har varit verksam i Spanien sedan i maj 2021 kommer att erbjuda 10 dagliga avgångar som länkar samman dessa städer. Med biljetter för reapriset 9 euro för vuxna och 7 euro för barn mellan 4 och 13 år. Yngre barn reser som vanligt helt gratis.

Ouigo utökar sina destinationer.

Ouigo utökar också sina destinationer den 19 april och lägger då till Valladolid och Segovia till sina tågstopp. Den 1 juni lägger de till Cuenca som ett nytt stopp längs linjerna Madrid – Valencia, Madrid – Alicante och Valladolid – Alicante. Men de stoppar inte med detta, målet är att de skall kunna erbjuda 40 avgångar och betjäna 14 destinationer inom en nära framtid.

Den nationella kommissionen för marknad och konkurrens (CNMC) gav nyligen Ouigo tillstånd att tillhandahålla fyra dagliga avgångar på sträckan Madrid, Segovia och Valladolid. De fastslog att det inte kommer att avsevärt minska inkomsterna för Spaniens statliga tågoperatör Renfe. Tillsynsmyndigheten uppskattade att den ackumulerade effekten för Renfe skulle var -0,14 % på deras intäkter. Vilket är under den tröskel på 1 % som skulle kunnat sätta käppar i hjulen för Ouigo.

Konkurrensen har skärpts i Spanien.

Sedan Ouigo och Iryo kom in på järnvägarna har konkurrensen varit positiv för passagerarna. Priserna har pressats och det har i sin tur lett till fler specialerbjudanden som de nu lanserade reapriserna. Biljetter kommer att finnas tillgängliga på Ouigos webbplats och i deras app. Kunderna har där möjlighet att välja mellan en mängd olika prisalternativ.

En tågresa med Ouigo i 300 km/h mellan Madrid och Barcelona förra sommaren:

Relaterat till tågresor i Spanien.

För en vecka sedan skrev vi om att: CNMC tvingar tågoperatörerna att släppa biljetterna tidigare.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Årets Oliv 2024

Årets Oliv – ett nordiskt avtryck i Esteponas kulturliv

Kultur kan representeras i många olika former, något som anammas av föreningen Estepona Nórdico med …