Prova soppan från Monda – gratis

Den lilla pittoreska staden Monda firar sin traditionella soppdag den 30 april 2023, Mondeñasoppan har anor från 1800-talet.

Monda
Monda.

La Sopa Mondeña

Mondeñasoppan kokas.

Plaza de la Constitución kommer bokstavligen att koka av aktivitet från klockan tolv på dagen med tillagning av soppan och annan mat. Stämningen hålls på topp med musik från Plenitud Orchestra och Radio Petrarca, medan det i Parque de Andalucía kommer att finnas aktiviteter och workshops för barn.

Soppan serveras från klockan 14:30

Från klockan 14:30 serveras ”la Sopa Mondeña” för alla som känner att det börjar bli dags för något att äta. Även om alla Mondabor har sina egna knep för att tillaga denna uråldriga maträtt så är det några ingredienser som är helt grundläggande: Paprika, vitlök, tomater, olivolja, ägg samt bröd. En annan egenhet är att mondeñasoppan traditionellt görs i en ”dornillo”, en trägryta gjord av chaparroträ.

Utöver soppan kan besökarna prova andra typiska produkter från området samt shoppa runt på den lokala hantverksmarknaden. Dagen avslutas klockan 21:00 med musik av bandet Jarillo Lata.

La Sopa Mondeña

Välkomna till Monda för en tallrik helt gratis soppa. Flera av Hej! Spaniens medarbetare kommer att finnas bland soppgästerna.

Fler begivenheter den 30 april.

Internationell drakfest i Málaga.
Den internationella ferian i Fuengirola.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …