Släpp fångarna loss det är vår!

Efter månader av mörker, kallare väderlek och kortare dagar – och jodå – även i Spanien kan det kännas både kallt och mörkt under vintern, börjar solen än en gång att både värma och göra den ljusa delen av dagarna märkbart längre. 

Cyklist på våren.
Foto: Shutterstock.

I takt med att vinterns kyla och mörker långsamt släpper sitt grepp och det börjar kännas i både kropp och själ att livet och framförallt livslusten återvänder, så välkomnar de flesta av oss våren med öppna armar och självklara leenden.

Våren är för många inte bara ett skifte av årstid, den kan också vara en renässans för nya idéer, friska möjligheter och till och med innebära en nystart i livet. Med ljuset och värmen, med allt det ljuva som smyger sig tillbaka in i våra liv, kan den här tiden utgöra ett perfekt tillfälle att än en gång reflektera över våra drömmar, våra passioner och vår längtan. Och kanske kan just den här våren bli den tid då du, ja just du som läser den här artikeln, äntligen både erövrar och frigör det mod som behövs för att du äntligen ska våga kasta dig in i nya spännande livsäventyr.

Vårljuset besitter onekligen kraften att väcka oss människor från vinterdvalan både bokstavligt och symboliskt. Solljuset ger oss helt enkelt mer energi, motivation och, i följderna av det, också en befriande känsla av att både tro och hopp återvänder. 

Våren är, om du nu väljer att se det så, en underbar påminnelse om att det alltid finns ljus i änden av tunneln och att även de mörkaste dagarna kan följas av ett lyster och en värme som sannerligen befrämjar både livslusten och hälsan.

En tid för förnyelse och utveckling

Precis som när naturen än en gång väcks till nytt liv efter vintermånaderna, har även vi som befolkar den här planeten möjlighet att förnya oss själva och våra liv under vårens spirande månader. Våren kan, för den som vill, tillåtas bli en fantastisk tid för utrensning av sådant som är gammalt och uttjänt och på så vis skapa tid och plats för nytt. Kanske är det dags att släppa taget om gamla vanor som inte längre gagnar dig och att ta modet till dig att äntligen blåsa liv i dina ännu ouppfyllda drömmar och på allvar påbörja resan mot nya och stimulerande mål i livet.

Plantera dina frön för tillväxt..!

Våren är den perfekta tiden att ”plantera frön” även för personlig tillväxt och framsteg. Precis som träd och blommor som börjar gro och blomstra, kan också dina idéer och ambitioner ta fart under den här tiden av året. Genom att utveckla och förvandla dina mest fantasifulla innersta drömmar till reella mål och sedan skapa en plan för hur du ska nå dem, skapar du möjligheter att få se dina drömmar utvecklas till din nya verklighet under de allt ljusare dagar som nu breder ut sig framför dig.

Ta steget utanför din komfortzon..!

Våren är en perfekt tid för att våga ta steget utanför dina bekvämlighetszoner och utforska de nya möjligheter som öppnar sig framför dig. Det är lätt att fastna i rutiner och välbekanta mönster, men det är genom att utmana dig själv och prova på nya saker som du verkligen kan växa och utvecklas som individ. Oavsett om det handlar om att lära dig något nytt, prova på en ny hobby eller söka efter nya karriärmöjligheter, så är just våren den perfekta tiden att våga ta chansen att följa det som ditt hjärta bönar och ber om…

Om att omfamna förändringar…

Så just i år, låt våren påminna dig om att förändringar är en naturlig del av livet, och att det bara är genom just förändring, som vi kan fortsätta att växa och utvecklas. Istället för att skrämmas av förändringarna, omfamna dem istället med öppna armar och se dem som möjligheter till nya upplevelser och livsbejakande äventyr. Genom att vara öppen för förändring kan du lära dig att anpassa dig till nya situationer och ta vara på de möjligheter som alltid kommer att dyka upp längs din slingrande väg genom livet.

Ta mod..!

Nu när våren återvänder till oss alla med sitt värmande ljus och sina medföljande förhoppningar och drömmar, ta också emot möjligheterna till en ny början av något ännu bättre med samma öppna sinnelag. Oavsett var du befinner dig i livet, så kan det aldrig vara för sent att följa dina drömmar och passioner och på så vis ge det liv som du innerst inne alltid har önskat dig chansen att förverkligas. 

Så, just den här våren, ta mod till dig och ta steget ut i det spännande nya som väntar. Omfamna vårens rika möjligheter till en fager och lustfylld ny början. Trots allt så är det bara genom att våga ta chansen och tro på möjligheterna, som du kan göra resten av ditt liv till det liv som du alltid har drömt om.


Björn Solum

Björn Solum är sedan 36 år verksam inom fysioterapi, hälsovård och mental träning här på Costa del Sol.

Läs också

Playa de Las Canteras, Kanarieöarna.

Sommarvädret tar paus i delar av Spanien

I början av veckan har vi stabilt sommarväder i Spanien, men på onsdag blir det …