Spanien har fyra MotoGP roadracingtävlingar 2024

Med tävlingar i 17 länder så kan det vara svårt att välja vilka man vill se, men Spanien är värd för fyra fantastiska lopp under 2024.

MotoGP roadracing.
MotoGP roadracing. Foto: Adrian Saxton, CC.

Med bara ett lopp avklarat så här långt in i säsongen så är spänningen påtaglig med Qatar som den som sätter scenen för årets tävlingar. Men Spanien har som sagt fyra lopp att erbjuda och våra grannländer Portugal och Frankrike varsitt. Dessutom är Storbritannien, Tyskland, Österrike, Nederländerna, Italien och San Marino värd för varsitt lopp. Övriga tävlingar går i andra världsdelar som ligger lite väl långt bort för de flesta, kalender finns här.

Omgång 4: Gran Premio de España | 26-28 april.

I Jerez, en omhuldad MotoGP™️-plats sedan 1986, solar fansen sig i det exceptionella vädret och de overkliga vyerna. Staden Jerez de la Frontera ligger en timme bort från Sevilla, vilket gör den till ett idealiskt Grand Prix-läge.

Omgång 6: Gran Premi Monster Energy de Catalunya | 24-26 maj.

Circuit de Barcelona-Catalunya erbjuder en spännande tävlingsupplevelse mot bakgrund av en av Spaniens mest dynamiska städer. Barcelona är känd för sin rika kultur, mode och mat samt ett myllrande folkliv.

Omgång 13: Gran Premio Animoca Brands de Aragón | 30 augusti – 1 september.

MotoLand Aragon i Alcañiz kommer tillbaka till kalendern och presenterar ett unikt äventyr i slutet av sommaren! Staden, med sitt rika motorsportarv och pittoreska omgivningar, inklusive provinshuvudstaden Teruel, erbjuder en djupdykning i spansk kultur. Överhuvudtaget har hela regionen Aragonien mycket att erbjuda.

Omgång 21: Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana | 15-17 november.

Detta är loppet som har krönt de två senaste världsmästarna på Circuit Ricardo Tormo. Med sina läktare i stadionstil är det en unik upplevelse för åskådare som är ivriga att absorbera action och atmosfär. Tillbringa din fritid med att utforska Valencias många museer, matställen och attraktioner.

För mer information, biljetter med mera: motogp.com.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Årets Oliv 2024

Årets Oliv – ett nordiskt avtryck i Esteponas kulturliv

Kultur kan representeras i många olika former, något som anammas av föreningen Estepona Nórdico med …