Tips för den som vill jobba i Spanien

Det är många som vill jobba i Spanien och det finns faktiskt gott om jobb, konsten är bara att hitta ett som man trivs med, men det finns genvägar.

Jobba i Spanien
Det finns gott om lediga platser i Spanien.

Många svenskar hittar arbete på någon av de många callcenter som finns utmed kusten, eftersom de i princip nästan alltid söker personal. Andra hittar sina jobb genom bekantas bekanta, något som givetvis är ett bra sätt, men alla har inte de kontakter som krävs för det.

Ett annat bra sätt är att använda sig av ett rekryteringsföretag, det finns flera men jag tänker bara visa ett exempel. Det företaget jag ta upp i denna artikeln arbetar främst med arbetsgivare runt Murcia och Alicante. Så den som vill ha ett jobb i någon annan del av Spanien får Googla fram ett annat rekryteringsföretag. (Men ett hett tips är bemanningsföretaget Randstad).

Varför använda ett rekryteringsföretag?

Spanska arbetsgivare kan vara svåra både att hitta och prata med. Detta är nog huvudanledningen till att många vänder sig till professionella rekryteringsföretag. WorkinSpain är ett sådant företag, de har specialiserat sig på internationella och flerspråkiga arbetsmöjligheter.

Så här fungerar det

Eftersom WorkinSpain är en heltäckande tjänst så behöver du bara ladda upp ditt CV till deras webbsida. Samt svara på ett par frågor för att arbetsgivarna skall kunna veta lite mer om dig. Ju mer detaljerad du kan vara, desto bättre, men kom ihåg att hålla dig till saken och håll det professionellt. Var noga med att hålla fram alla språkkunskaper som du har, eftersom detta är mycket viktigt för många arbetsgivare.

Efter det så sköter WorkinSpain resten. De analyserar noggrant detaljerna i ditt CV och matchar dem med de arbetsgivare som letar efter någon med din profil. Det spelar ingen roll vilken position du söker, manuellt arbete eller kontorsjobb, heltid eller deltid – de hanterar alla varianter.

Om du behöver visum

Om du inte är medborgare i ett land inom EU eller EES och inte har visum så kan du få hjälp med det också. WorkinSpain är också specialiserade på visumansökningar och tar hand om allt pappersarbete som behövs. Behöver du råd om visumalternativ och uppehållstillstånd i Spanien så kan du få reda på allt du behöver veta från dem.

Visum till Spanien

Mer information på företagets webbplats: Work in Spain. (på engelska och spanska).

Fler artiklar relaterade till arbete i Spanien:

Spanien erbjuder över 500.000 sommarjobb.
Personalbrist på hotell och restauranger.
Hotellen i Marbella söker personal.
Spanien har brist på chaufförer.


Jonny Erixon

Skribent, fotograf och konsult, född och uppvuxen i Sverige men jag är bosatt och arbetar i södra Spanien sedan 2001. Ett land som jag har lärt mig uppskatta mer och mer för varje år.

Läs också

Terrass som rasade i Palma de Mallorca.

Terrassen som rasade i Palma hade nyligen invigts

Kollapsen av terrassen orsakade 4 människors död och skadade nästan 30 varav 16 fick föras …